mandag 10. september 2018

Kalkunfilet nyttårsaften

Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.


Denne viser deg når maten er ferdig.

Det blir nyttårsfest selv uten en hel kalkun. Du trenger ikke lage en hel kalkun for å få et skikkelig festmåltid på nyttårsaften , prøv bare disse fristende oppskriftene. Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften.


Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet , samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat. Enkel pynt til nyttårsaften som skaper fest Det er ikke bare maten som skaper festen på nyttårsaften. Og for mange er dette den eneste dagen i året man tilbereder den digre fuglen.


Med andre ord: På den store festdagen skal man på død og liv. Kalkunbryst er festmat. Mange har tradisjon for å spise kalkun på nyttårsaften.

En tommelfingerregel her er å steke kalkunen i minutter per kilo på ikke for høy varme. Les denne oppskriften for fremgangsmåte på hvordan du steker perfekt. Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere.


Her har vi satt sammen forslag på menyer med ulike råvarer som biff, kalkun og hummer, til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss. Velg den menyen til nyttårsaften som frister mest eller sett sammen din egen.


For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre hører den nyttårsaften til. I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør. Her kommer våre beste tips og oppskrifter. Dette blir helt klart hovedrett nyttårsaften i år også.


Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. Staig flere av oss serverer helstekt kalkun i jula, enten på julaften, i romjula eller nyttårsaften. I Matprats juleundersøkelser sier prosent av nordmenn at de spiser kalkun på nyttårsaften.


Menyen på nyttårsaften har alltid vært spennende og opp gjennom årene har vi prøvd forskjellige retter og variasjoner. Vi starter denne menyen med crudo med laks og avokado. Vin til rå fisk, sashimi og sushi er et kapittel for seg selv, men riesling eller gewüztraminer kan passe bra.

Nyttårsaften er det siste av en lang rekke av festmåltider i julen. Men selv matbloggerne liker å gjøre det enkelt for seg selv på nyttårsaften. Etter en lang romjulstid med julemat og timevis av kokkelering på kjøkkenet, er nyttårsaften dagen for å lage et enklere festmåltid. Se vintips til nyttårsmenyen. Skal du ha flere gjester enn det er mat til på én kalkun, kan du supplere med kalkunfilet eller marinerte kalkunbryst.


For å gjøre serveringen enkel kan kjøttet på det ekstra kalkunbrystet skjæres opp i skiver og anrettes rundt den hele kalkunen. Har du ikke stort nok fat kan du gjerne kle en langpanne eller en treplate med aluminiumsfolie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg