onsdag 5. september 2018

Slutte å amme når forsvinner melka

Hvordan slutter jeg å amme ? Enn om jeg må slutte å amme raskt? Selv om det er best å unngå en brå slutt på ammingen, er det noen ganger nødvendig av helsegrunner, eller fordi du og babyen din ikke kan være sammen. Hvis babyen din er blitt ammet frem til da, blir du mest sannsynlig nødt til å pumpe ut melk for å unngå at brystene dine blir ubehagelig opphovnede.


Slik går du frem når du skal slutte å amme. Næringsinnholdet i melken blir mer likt når det er lite melk igjen i brystet, for eksempel når barnet er i ferd med å slutte å amme. Melken får mer fett og proteiner, mindre glukose og laktose og kan smake litt salt. Noen barn reagerer på dette, og vil ikke lenger ta brystet.


Andre bryr seg lite og fortsetter som vanlig. Dette fordi mor da vil produsere like mye melk (om ikke mer!). På den annen side kan dette være en måte for å få introdusert selve flasken i nedtrappingen.


Les også: kjappe om mating med flaske. Overgrep å tvinge barnet til å spise. Naturlig ammestopp Her er det barnet som bestemmer når det vil slutte med. Det kan virke som om smertene er værst i det melka begynner å renne, men har vondt ellers også.


Leste litt på nett om at det kan være utdrivningssmerter, og det kan godt stemme. Når slutte å amme ? Da er det desto enklere å stoppe ammingen. Mor kan også bli lei av å amme , eller synes at det er ubehagelig. Uansett grunn er det viktig å ta hensyn til barnet.


Tone mener det kan være lurt å slutte å nattamme hvis ungen din endrer spisemønster, og spiser seg opp på natten på morsmelk og spiser lite på dagen. Mor kan amme i stuen før leggeti mens far kan legge barnet, tipser Tone. Han spiser grøt og div gjennom dagen men føler han må ha melk også han er ikke så stor fan av mme men tenker at om han blir veldig sulten så kommer han til å ta flaska. Har skrevet til ammehjelpen ang å slutte med anminga men tenkte å spørre dere også. Hvor lenge har man melk når man slutter å amme ? Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken.


Det er aldri for sent å slutte og røyke. Men jo tidligere du slutter, jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. Ofte blir de større barna mer nysgjerrig på omgivelsene og mindre opptatt av brystet. I takt med at du reduserer antall ammestunder, faller melkeproduksjonen din. Jo mindre barnet drikker, eller jo mindre melk som pumpes, desto mindre melk produserer brystene.


Det å skulle slutte å amme er et interessant problem, som var omtrent uhørt i Norge for tretti år siden, mener Nylander. For mange er det uventet, det ammemønsteret som må til for å få til en vellykket amming for flest mulig. Norge i dag, er at barnet får bryst når det selv vil.


Men på et eller annet tidspunkt er det nok. Gi eller motta råd om amming, flaskemating eller barnemat. Her møter du andre kvinner som har erfaring med amming eller har gitt barnet flaske.


Sluttet å amme barnet mitt for over en mnd siden, før det fikk hun pupp kun 1-ganger pr. Sønnen min er snart uker gammel og jeg har fullammet ham. I begynnelsen slett ham med å få tak i brystet og jeg fikk sår. Helsesøster fant ut at tungebåndet var kort og dette ble klipt hos spesialisten.


Ammingen gikk mye nedre until. Mange synes det er vanskelig å kutte nattmåltidene, og ønsker tips for hvordan de skal gå frem. Jeg fikk brystbete. Svarene overrasker meg. De aller fleste har fått beskjed av helsepersonell om å kutte nattammingen når barnet har nådd en viss.


Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Dostinex brukes til å stoppe melkeproduksjonen når den er uønsket, f. Logg inn for å følge dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg