torsdag 20. september 2018

Røde prikker med hvit ring rundt voksen

Har du nylig oppdaget én eller flere røde føflekk-lignende prikker på kroppen? Vi var en tur i Spania for ikke lenge siden, kom hjem onsdag. Iløpet av denne turen fikk ettåringen i huset endel røde prikker på kroppen, var vel rundt 20stk. Noen av dem har en lys ring rundt seg.


Prikkene en litt harde, nesten kviselignende, men uten væske i. Jeg trodde disse kom til å gå bort. I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø. Som regel blir regionen rundt brystkassen rammet, men noen får også utslett på halsen og i ansiktet. Brennkopper vises som små, røde prikker som kan klø.


De dannes ofte rundt nese og munn, men kan lett spre seg til andre steder på kroppen. Prikkene fylles med puss som etter hvert sprekker, slik at det dannes en gulbrun skorpe. Det er ikke uvanlig å ha feber og hovne lymfekjertler i nakken i tillegg. Røde prikker med hvit ring rundt. Frste symptomer er et rdt omrde eller sr med blemmer.


I hndflater og fotsler: De ser ut som sm, mme blemmer med en rd ring rundt. Hatten har hvite prikker og fargen er r henholdsvis brun. Ved noen alvorlig infeksjoner, som hjernehinnebetennelse (meningitt) og blodforgiftning, kan man få små røde prikker i huden.


I motsetning til vanlig utslett lar disse seg ikke avbleke når man presser mot dem. Hvis man presser en glassflate mot huden og prikkene er synlige gjennom glasset, dreier det seg om hudblødninger. Skarlagensfeber: Først blir tunga rød med store prikker , ofte med et hvitt belegg i midten. Tunga kan minne om et jordbær.


Dette er ufarlig og betyr ikke at man er smittet. Selv om det først og fremst befinner seg rundt munnen, kan det også finnes rundt neseborene og eventuelt rundt øynene. Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring.


Lowest Prices on Top Items. Utslettet kan også være lett skjellende. Inspired by Trending Stories. Worry-Free Shopping. Bay Gifts to the Rescue.


På ansiktet ligger de svært nær epidermis, noe overbelastning kan skade dem. Som et resultat - utseendet av merkbare røde prikker på ansiktet. Fartøy kan briste i to tilfeller - ekstern påvirkning og interne forandringer.


Med den første grunnen er alt klart, det kan være et insektbit eller et blåmerke. Jeg får røde kløende prikker når håret i underlivet vokser ut igjen. Hvite prikker og kløe i underlivet. Hvis du synes at de røde prikkene er plagsomme eller begynner å blø fra dem, kan de fjernes.


Cherry angiomer kan enkelt behandles med laser. Dette bør helst gjøres når huden er blek. Vi kan fjerne inntil stykker på en vanlige hudlegetime.


Flammende rødt utslett med en gul prikk i midten de første dagene i babyens liv kan være nyfødtutslett. Les mer om nyfødtutslett. Små, hvite prikker som inneholder litt talg, særlig på og rundt nesen, kan være milier. Uregelmessige hvite flekker omgitt av rødt og som klør kraftig kan være elveblest. Dekkvingene er røde med sju svarte prikker , og halsskjoldet er svart med to hvite flekker ytterst.


Lengden er 2–mm. Den er svært vanlig over hele landet og går opp på fjellet. Enkelte år kan de opptre i så uvanlig store mengder at folk føler seg plaget.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Men hvis man er usikker kan det være det lurt å tegne en ring langs ytterkanten av utslettet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg