tirsdag 25. september 2018

Smerter i nyreregionen

Tendens til nyrestein. Vedvarende trøtthet (se under) Knuterosen hos unge mennesker, særlig hvis de forekommer samtidig med øyesymptomer, ses nesten bare ved sarkoidose. Smerter i nyreregionen.


Allmensymptomer ved sarkoidose. Lars Morland ved Glittreklinikken) Har hatt lite oppmerksomhet. Av og til ser vi hevelse og vannansamling i kroppen, særig bena. Har du hatt halsesyke noen uker i forveien bør du lettere mistenke diagnosen. Skarpe smerter i korsryggen eller smerter i siden kan være et tegn på nyresykdom.


Denne smerten errelatert til polycystisk nyresykdom, nyrestein, og leverproblemer, som generelt øker etter man har stått oppreist i lange perioder av gangen. Ved mindre sterke smerter uten tegn på infeksjon, er det naturlig å være hjemme i behandlingsperioden. Dersom du får nyrestein, kan du prøve å få tak i steinen ved å tisse gjennom et kaffefilter eller en finmasket sil.


Selv små steiner kan du ta med til lege, som vil sende den inn til sykehuset for analyse, såkalt konkrementanalyse. Dette gir et økt trykk som gir smerter i selve nyreregionen , i flanken og ryggen, såkalt nyrekolikk. En stein i urinlederen gir et akutt, kraftig smerteanfall som kalles nyresteinskolikk (ureterkolikk).


Får ondt også når jeg trekker pusten dypt eller hoster. Har hatt inntak av feit mat og en del alkohol i de siste dagene. Nyresteiner dannes ved at salter i urinen felles ut og forsteines. Steinene kan bli liggende i ro på samme sted uten å gi symptomer, for eksempel i nyrebekkenet.


De kan også vandre nedover gjennom urinlederne mot urinblæren. Her kan de sette seg fast og helt eller delvis blokkere for urinstrømmen. Placeringen af nyre smerte er som regel isoleret på bagsiden , men placeringen af smerten varierer for hver person.


Stabel, smerter i siden og hyppig vandladning om natten kan have et problem at gøre med nyrerne. Nyre Klager kan manifestere sig på flere måder. Symptom på hyppig vandladning om natten er ofte forbundet med problemer i prostaat. Maar der er andre mulige årsager til smerter i siden. Mange tegn på nyresvigt bliver ofte ignoreret.


Det kan være farligt, for dine nyrer er vigtige for dit helbred. Nyrerne sidder lige under ribbenene og er ansvarlige for at bearbejde 1til 1liter væske om dagen. Ofte har du også forhøjet blodtryk og hævelser ( ødemer), især i benene eller omkring øjnene. Ved akut nyrebetændelse kan du have smerter i lænden.


Ved den primære nyrebetændelse er symptomerne ofte få og opdages ofte først, når nyrefunktionen er så dårlig, at symptomerne præges af nyresvigt. Et større perirenalt hematom vil gi smerter og oppfylning i flanken og muskulær defens i abdomen. Pasienten bøyer seg ofte i avverge mot den skadde siden. Vær oppmerksom på nyreskade ved lave ribbensbrudd eller brudd i ryggraden.


Eventuelt hematuri. Tegn på sirkulasjonssvikt ved større blødning. Den typiske pasient er en ung, slank kvinne som klager over varierende grad av smerter i høyre abdominalhalvdel eller flanke som typisk opptrer i stående stilling og under aktivitet, med lindring når hun legger seg ned.


Noen kan typisk ha smerter når de ligger på venstre side, med lindring ved å ligge på høyre side. Jeg har smerter ved nyrerne Spørgsmål: Kære NetDoktor, Jeg har smerter i venstre flanke, nærmere bestemt ved nyren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg