torsdag 27. september 2018

Hortons klasehodepine

Klasehodepine , cluster-hodepine, er kraftige anfall med hodepine som vanligvis er lokalisert bak eller rundt et øye. Smerten er ensidig, og varigheten av hvert anfall er vanligvis mellom minutter og tre timer uten behandling. Hortons hodepine ( klasehodepine ) er en sjelden sykdom som rammer flere menn enn kvinner. Den gir seg uttrykk i en svært intens hodepine som vanligvis er lokalisert rundt ett øye. Tilstanden varer i en periode på et par uker eller måneder og karakteriseres av tilbakevendende smerteanfall.


Hyppigst hos menn ( ). Hos kvinner er det beskrevet en tilsvarende, men mildere form kalt kronisk paroksysmal hemikrani. Den har samme symptombilde som klasehodepine , men kortere og hyppigere anfall (2–minutter, 10–per døgn). Dette er en sjelden hodepineform som oppstår hos ca. I motsetning til de fleste andre hodepiner, er det først og fremst menn som får klasehodepine.


Smerteanfallene består av strikt ensidige, intense, pulserende smerter. Klasehodepine er i likhet med migrene og tensjonstypehodepine en primær hodepine uten annen underliggende sykdom. Tre av fire med klasehodepine er menn.


Det kjennes ut som om du får stukket én rødglødende elektrode inn i øyet, og én gjennom tinningen, og at disse møtes bak øyeeplet på venstre side, sier Thørn. Han fant sju vagværer ( ) med klasehodepine. Clusterhodepine er kraftige anfall med hodepine som vanligvis er lokalisert bak et øye. Den omtales også som selvmordshodepinen, men heldigvis er den ganske sjelden.


Det er viktig å skille spenningshodepine fra for eksempel migrene, Klasehodepine ( hortons hodepine), eller hodepine som et symptom på annen sykdom i kroppen f. Har du klasehodepine ? Det er snakk om en nerve som går fra bak øyet, blir vel inni hjernen en plass som går videre til tinningen, bak øret og til nakken så til nervebanen i ryggraden. Må helvettes mye botox til da tror jeg, hehe. Og botox er jo nervegift så det jeg tenker er om giften ødelegger andre motorikke ting. Ole Orre fra vestlandet har klasehodepine , også kalt selvmordshodepine på grunn av den ekstreme smerten den påfører pasientene.


Møt ham og hans kone. For mer info om sykdommen, se. Jeg vet om ei som har migrene som opplevde et hortons anfall for noen år tilbake. Du bør få henvisning til nevrulog, gjerne en spesialist innen hortons.


Jeg har Cluster Hortons kronisk og CPH. Hodepinen består av kraftige anfall som kommer etter hverandre i klynger (derfor navnet Cluster). Tror klasehodepine også går under cluster hodepine og hortons , i tilfelle du ikke finner så mye når du søker på klasehodepine. Cervikogen hodepine. Anfallene er samlet i en periode, derfor navnet klynge.


Hortons klasehodepine

Ensidig hodepine uten bytte av side, som regel mest uttalt i bakhodet. Utstråling kan forekomme ved øye eller tinning, eventuelt også mot skulder og overekstremitet på samme side. Aimovig Ajovy amming anfall barn barnehodepine barnemigrene behandling Bent_Høie blåresept CGRP-hemmer Chat Emgality faglig fagmøte Fagråd fastlege film forebyggende foredrag Forskning graviditet hodepine indometacin informasjonsmøte klasehodepine klinisk studie kroniskmigrene media medikamentoverforbrukshodepine medisin medlem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg