mandag 24. september 2018

Feber oppkast hodepine barn

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Hodepine er som regel en ufarlig plage hos barn. Men i enkelte tilfeller trengs det behandling.


Når er det harmløst og når bør man besøke lege? Halvparten av alle skolebarn har hodepine en gang i blant.

Smertene kan ha ulike årsaker, samt ulik grad og varighet. Høy feber og oppkast hos barn kan tyde på flere ting. Ved feber og oppkast må foreldre først og fremst forsøke å få barnet til å drikke. Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast , med diaré og feber etter hvert. Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon.


De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus. Tenk på at også barn kan oppleve stress. Ved mange av de typiske barnesykdommene og ved vanlige luftveisinfeksjoner, er det også normalt å ha hodepine.


Faktisk kan hodepinen enkelte ganger være det eneste som plager et barn ved en infeksjon - mindre barn har nemlig ofte en mild utgave av for eksempel kyssesyke.

Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp? Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, og går vanligvis over etter et par dager.


Svimmelhet er ikke uvanlig og oppkast forekommer sjelden i forbindelse med denne typen hodepine. Les mer om spenningshodepine på NHI. Denne type hodepine rammer to til tre av hundre barn før skolealder.


Antall barn som rammes, stiger med årene og spenningshodepine blir etter hvert den vanligste formen for hodepine. Krampeanfall uten feber. Plutselig oppstått sjeling.


Unormal rask vekst av hodeomkrets hos spedbarn. Kraftig hodepine , feber , nakkestivhet og nedsatt allmenntilstand. Det kliniske bildet kan være atypisk hos barn og eldre. Som regel et mer snikende forløp enn meningitt, og hodepinen er gjerne mindre fremtredende. Pasienten preges av konfusjon og sløret bevissthet, og kan ha generaliserte eller fokale krampeanfall.


Gir høy feber , nedsatt allmenntilstan frysninger og muskelsmerter samt irritasjon i øvre luftveier. Sees oftere hos barn enn hos voksne. Mange barn med hodepine og migrene blir ikke forstått, sier allmennlege og migreneekspert Tine Poole.

I disse videoen kan du lære mer om hva hodepine og migrene hos barn er, hvordan det påvirker barns hverdag, og hvordan det kan behandles på best mulig måte. Varighet (obs – t hos nyfødte, t hos barn under år og t for eldre barn )? Farge på oppkast (obs – gallefarget eller fekalt)? Prosjektillignende oppkast ? Akutte sterke magesmerter? Feber og redusert allmenntilstand? Barn som kaster opp og gulper må få tilført nok væske og bør ha det så behagelig som mulig.


Kontakt lege hvis du mistenker at sykdommen er alvorlig og barnet. Vann og lettbrus er ikke å anbefale om barnet har feber og oppkast. Diaré, oppkast og feber hos barn opptil 2–års alder kan gi en farlig tilstand i. Vanlige navn på dette er magesjau, farang, omgangssyke og mageinfluensa. Det er en gruppe infeksjoner som skyldes forskjellige virus som gir infeksjon i magen og tarmene.


Det hele starter gjerne med høy feber og frysninger. Sekundær hodepine : De fleste barn som har sekundær hodepine har dette relatert til interkurrent sykdom ( feber , ørebetennelse, bihulebetennelse, allergi, eller annen luftveissykdom). Barn med kronisk sykdom og særlig der barna bruker medisiner, har oftere hodepine enn friske barn.


Tilbakevendende hodepine forekommer hos ca. Ved 12–års alder har ca. Kronisk daglig hodepine er definert som hodepine mer enn dager per måned og forekommer hos ca av barn og ungdom. Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn.


For øvrig påvirkes barn ofte påfallende lite av så høye temperaturer som 39–°C. Ved feil bruk av medisin mot hodepine kan man på et tidspunkt bli avhengig av dem. De betyr at det oppstår hodepine dersom man forsøker å slutte med dem. Den som er daglig plaget med hodepine , som benytter medikamenter av typen smertestillende, betennelsesdempende eller migrenemedisin og som får forverring av hodepinen når de forsøker å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg