mandag 24. september 2018

Fikse gammel stol

Vi får inn mange stoler , og en del bor kommoder og senger – for det meste mobile møbler laget av tre, forteller Hanne Bjørk i Møbelverkstedet i Oslo. Hun pusser, limer, snekrer og restaurerer. Og det er alle typer mennesker som er kunder på Møbelverkstedet. Som stjeler fra lørdag loppemarkedet kanskje ikke ser ut som en finne kommer søndag-hvis du ikke vet noen triks for å gjenopplive gamle møbler.


Fruen har vært på Finn og kjøpt en gammel gyngestol, type fra 50-tallet.

Fin stol og føles rimelig soli men har en sprekk i midten. Alle stoler krever ulik behandling, men felles er at møbelstoffet skal legges trådrett på setet, det vil si at vevningen i stoffet kommer likt ut. Dette gjør du ved å måle opp og markere midten av setet og stoffet bak og i front med nåler.


Hudlim (riktig gamle stoler ) kan til nød klattlimes, men heller ikke her vil man ha tykke fuger. Kasein er mye brukt i halvgamle stoler , har ingen erfaring med denne. Urea tror jeg også er endel brukt, har ingen erfaring med den.


PU er endel brukt til laminerte stoler , men å reparere med PU blir fort stygt (skum).

I denne artikkelen reparerer vi to vaklevorne stoler. Den første stolen har så mange løse sammenføyninger, at vi tar den helt fra hverandre, og begynner på nytt. Den andre er bare løs i én sammenføyning, så her nøyer vi oss med å lime den gjennom et boret hull. Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres. Under følger en mer detaljert beskrivelse av hvordan jeg trakk om min stol og hvordan du kan gjøre det samme.


En gammel stol som trenger fornyelse. Lett å fikse skjeve skap og knirkete lenestoler. Hvis du har et relativt gammel skap som du er fornøyd me. Denne artikkelen er over ett år gammel , og kan inneholde utdatert informasjon. I noen tilfeller kan en møbelsnekker fikse problemet.


For en amatør vil heltre være lettere å pusse opp. En stol som skal passe inn i stuen din skal ikke bare være god å sitte i, men bør også se fin ut og passe inn i resten av rommet. Uansett om du ser etter en lenestol å slappe av i, en recliner å strekke deg ut i, eller en fargerik pyntestol har vi kvalitetsstoler til stuen din. Finn stoler som passer stilen din og hjemmet ditt.


La livet ditt innrede stua.

Få varene levert hjem. Lån tilhenger hos IKEA. Det er enkelt å få varene med hjem. Vi hjelper deg med montering. Se prisene for montering her.


Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Brukstegn forekommer, men ikke estetisk sjenerende. Har ganske nylig fått ett strøk med lakkbeis. Hvordan fikse en spiralfjær i en stol Eldre antikke stoler er de oftest assosiert med spiralfjærer. Mens disse stolene er vanskelig å finne i butikkene , de kan ofte bli funnet på garasje salg eller loppemarkeder. Denne stolen fulgte med huset og hadde så fine former at huseieren ikke hadde hjerte til å kaste den.


Vi tok utfordringen og gikk løs på oppussingen! Først ble stolen vasket skikkelig med Jotun Husvask, for å fjerne gammelt støv og smuss. Stolbena fikk seg også en omgang med skrapen! Deretter skrapte vi vekk all løs maling med en skrape. Pass på å ikke pusse for langt ned.


Hvis døren ikke er heltre vil det bli VELDIG stygt om du pusser gjennom det øverste laget. Jeg har lagt ved et bilde av en annen dør hvor jeg feilbedømte tykkelsen på dette laget. Europris har et stort utvalg småmøbler, slik som stoler , sofabenker, kommoder og skohyller - Mye av de mindre møblene med både funksjon og nytte i hjemmet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg