mandag 17. september 2018

Hormonell ubalanse overgangsalder

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Hormonaktivitet spiller en stor rolle i helsen vår.


Det er fordi den regulerer viktige prosesser som blant annet vekst, metabolismeog seksuell funksjon. I denne artikkelen skal vi se på de ti vanligste symptomene på hormonell ubalanse så vi kan oppdage dem.

Lær symptomer på en hormonell ubalanse ! Jeg spurte legen om det kunne være en type hormonell ubalanse , og om de kunne sende meg videre til en endokrinolog (en spesialist som er ekspert på hormoner og kjertler). Da fikk jeg til svar: ”Ulrika, det er ingenting galt med deg. Du må ganske enkelt spise mindre og røre litt mer på deg”. Hvis du har naturlig hormonbalanse, virker østrogen og progesteron litt som yin og yang i kroppen din. Men hormonell ubalanse hos kvinner er veldig vanlig i vår moderne verden, og mange kvinner har minimale mengde progesteron i kroppen.


Lave mengder progesteron vil slite på deg både fysisk og mentalt. Hvis du har en hormonell ubalanse , kan intens trening faktisk gjøre problemet verre på kort sikt.

Spesielt den fasen du balanserer hormonene, er det bedre å gjøre avslappende øvelser som å gå en tur, svømme eller drive yoga som eksempler. I følge Fedon Lindberg er det også andre årsaker til at hormonell ubalanse er et økende problem for Vestens kvinner. Dette fordi de færreste har tenkt over hvilken lumsk rolle de såkalte østrogen-hermerne (xeno-østrogener) spiller. Han er opptatt av at leger må skille mellom ubalanse i hormoner som skyldes livsstil, og ubalanse som skyldes sykdom.


Kjønnshormonene, som ofte er stand in for alle hormoner i dagligtalen, blir produsert i kjønnsorganene. Vi går gjennom menstuasjonssykluser, graviditeter, amming, og vi har en overgangsalder som gir oss langt flere plager enn det menn får. Den hormonelle ubalansen kan føre til lettere eller større plager, og for noen kan den være sterkt hemmende.


Hormonell ubalanse fører til en rekke plager. En hormonell ubalanse kan være et resultat av en rekke forhol fra en ubalansert kosthold til utbruddet av overgangsalder til en overaktiv skjoldbruskkjertel. En slik ubalanse skaper en rekke ubehagelige symptomer mange kvinner og menn sliter med over år. Noen helt fra fødselen av, for vi kan fødes med hormonell ubalanse ! Ikke sjelden vil hormonelle problemer som oppstår i puberteten, følge en person på ulike måter gjennom hele livet om det ikke blir behandlet. Det finnes mange typer allergier som er basert på hormonelle reaksjoner som gjelder spesielt for kvinner med symptomer når de blir utsatt for hormonelle endringer, vanligvis tretti eller etter å ha en baby.


I forbindelse med overgangsalder forekommer både hormonell ubalanse og forandringer lokalt i livmoren som kan medføre blødningsuregelmessigheter. Si farvel til hormonelle plager! Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Overgangsalderen, klimakteriet, er i utgangspunktet en normal prosess og ingen sykdom. Symptomene skyldes at eggstokkene gradvis slutter å fungere rundt års alder. Dette fører til bortfall av menstruasjon og varierende grader av symptomer på grunn av lavere østrogenmengde i kroppen.


Ved overgangsalder kan du bare beholde hormonspiralen ett år eller to, til du garantert er ferdig med overgangsalderen. Hvis man har hatt hormonspiral og har vært uten blødning i flere år, nærmer seg overgangsalder , er eldre enn år og begynner å få blødninger igjen, tyder det på for liten effekt av spiral og dette bør da lede til undersøkelse hos lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg