onsdag 12. september 2018

Sår hals og hoste

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Finn laveste nettpris her. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge.


Andre årsaker til sår og vond hals. Ifølge Norsk legevaktshåndbok kan en rekke sykdommer være årsaken til sår og vond hals : Kyssesyke, kalles på fagspråket mononukleose. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter. Starter ofte med feber, sår hals og svelgesmerter.


Sår hals og hoste

Halsinfeksjoner er selvbegrensende, komplikasjonene er sjeldne og plagene er ofte milde til moderate. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Hoste samt sår hals - kjerringråd.


Vi har fått sendt inn et kjerringråd. Det går på at man skal kutte opp skiver av ingefærrot som hostemedisin. Disse skivene skal tygges ettersom man har behov for det. Ofte hoster man verst om kvelden før man sovner.


Sår hals og hoste

Forkjølelse, hoste og sår hals – Kan det behandles? Det er ihvertfall blitt en vanlig oppfatnig hos leger. Symptomene går over av seg selv i løpet av 3-dager så hvorfor bry seg?


Ayurveda, Indias tradisjonelle helsesystem har en litt annen oppfattelse av forkjølelse. Initial slapphet, hodepine og feber, senere halssmerter. Sår hals , svelgsmerter og feber. Kraftig forstørrede tonsiller med gråhvitt belegg. Initialt sår hals , svelgsmerter og feber, forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper.


Les mer om sår hals. Ofte får man sår hals i forbindelse med en forkjølelse. Av og til kan det gå så langt at man mister stemmen. Plages du med hoste og har ingefærrot. Er du plaget av hoste og sår hals ? Først og fremst – drikk væske regelmessig.


Det lindrer irritasjon i svelget og gjør slimet lettere å hoste opp. Sukkerfrie halstabletter og -pastiller kan brukes for å lindre sår hals , og er praktisk hvis man er på farten eller ikke har drikke for hånden. Virusinfeksjon (-oftest forkjølelsesvirus) gir typisk mindre feber, og en har ofte tett og rennende nese og hoste.


Bakterielle infeksjoner i halsen gir oftest høyere feber og mer sykdomsfølelse, og man har sjeldent tett, rennende nese eller hoste. Produktene inneholder aktive og dokumenterte ingredienser fra naturen som lindrer hoste og beroliger sår hals. Irritasjonen skyldes oftest virusinfeksjoner. I det videre forløpet av en slik virusinfeksjon får man gjerne andre symptomer i tillegg, som neseforkjølelse og hoste. I noen tilfeller skyldes sår hals bakterielle infeksjoner.


Produktet er svakt hostedempende og lett slimløsende ved irriterende hoste. Dropsene er basert på naturlige urteekstrakter og aromaer. Kan brukes ved glutenintoleranse og diabetes.


Sår hals og hoste

Basert på kostfiber. Temperaturstigning. Eventuelt hodepine og varierende grad av påvirket allmenntilstand. Lymfeknutene under kjevevinkelen er ofte forstørrede.


Da kan du forsøke disse kjerringrådene. Når vi ikke orker ta turen til apoteket eller vil unngå å bruke medisiner, kan det være verdt å ta en titt på kjøkkenet. Har gått med litt sår hals i snart mnd. Kan vera heilt fin i opptil ei veke, men så kjem det tilbake. Har ikkje feber, hovne mandler eller ømme lymfeknuter på halsen.


Halsen ser litt rød ut i perioder. Et par ganger til dagen begynner eg å nyse og blir tett i nesen. Legemidlet demper hosten ved at hosterefleksen hemmes. For å lindre hoste og andre forkjølelsesplager kan du også bruke Dekadin. Dette er sugetabletter som lindrer vond hals samtidig som den smaker godt.


Hvis symptomene oppstår over nakken, for eksempel rennende øyne, nysing, tett nese og kløende hals , så er moderat aktivitet vanligvis ikke skadelig. Men hvis symptomene oppstår under halsen, som i hoste , feber, muskelsmerter eller kvalme, er det best å vente til symptomene er helt borte før du starter med trening igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg