mandag 17. september 2018

Innbilt svangerskap hund oppkast

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Let adgang til klinikken fra motorvej.

Definisjon og årsak Etter løpetid gjennomgår alle tisper som ikke er drektige såkalt innbilt drektighet. Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet. Om hunden ikke kommer ut av tilstanden selv anbefales en tur til veterinær.


Det finnes medisiner (hormoner) som kan tilsettes fòret for å hjelpe hunden ut av tilstanden. Hvis din hund har gjentakende tilfeller av innbilt svangerskap , vil den beste behandlingen for dette problemet være sterilisering. På denne måten vil man også unngå uønskede svangerskap , svulster i pattene, livmorkreft og infeksjoner i hundens reproduktive system.


Den er ikke assosiert med sykdommer i reproduksjonsorganene, og har ingen betydning for hvorfruktbar tispen er. Kan innbilt svangerskap behandles ? Innbilt svangerskap – sterilisering Canis.

Innblit svangerskap , pseudograviditet, skinndrektighet eller fantomsvangerskap (kjært barn har mange navn, eh?), er en psykisk tilstand som kan være arvelig belastet hos hund. Denne hormonelle ubalansen inntreffer etter løpeti og klassifiseres ikke som en sykdom. Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid.


Tilstanden, som ikke klassifiseres som en sykdom, kalles av og til også fantomsvangerskap. Kan jeg hjelpe henne på noe vis? Svar: Alle tisper får et snev av innbilt svangerskap ca to måneder etter løpetid. Varga har jo fått innbilt svangerskap nå og har tatt helt av her.


Hun piper konstant løper rundt i stua og i dag har hun spist opp dyna mi. I tillegg var hun hyperstressa, ser for meg det er slik det er og komme hjem til hund med sep angst. Hun har aldrig rørt noe før. Nå er hun litt roligere, men ligger og piper konstant, og er urolig.


Medisinsk behandling er et medikament som heter Galastop og fjerner både de fysiske og psykiske tegnene på innbilt svangerskap. Galastop har ofte oppkast som bivirkning, men dette er vanligvis kun ved første dose og man behøver ikke avslutte behandling. Om det blir mer oppkast bør man kontakte veterinær, men som regel går dette raskt over. Som ugla vil jeg anbefale sterilisering. Min tidl hund hadde det flere ganger, og hun utviklet kreft i pattene og ble operert for dette ganger.


Kreften kom såklart ikke ene og alene pga innbilt svangerskap men det kunne være en utløsende faktor fikk jeg beskjed om. De får det ofte igjen etter hver løpetid.

Noen har svake symptomer som f. Hun syter og peser ekstremt, samtidig som hun roter i redet sitt. Hunden min har innbilt svangeskap sa veterinæren. Det er ikke mulig å fokusere på noe annet, for hun syter så fælt, samt at det virker nesten som om hun har rier (nedre del av magen beveger seg kraftig opp og ned). Alternativt kan man bruke en body tilpasset hund , hvis hunden lar body’en (og stingene) være i fred.


Hunden kan som regel spise og drikke ganske raskt etter operasjonen. Symptomer på livmorbetennelse er at hunden drikker og tisser mer, er nedstemt, har feber (over 3grader) og redusert matlyst. Man skiller på åpen og lukket livmorbetennelse. Hvis du ser en utflod fra skjeden, er det en åpen livmorbetennelse.


Denne er som regel blodig og illeluktende. Når bør du besøke veterinæren? Drektighetslengde Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager. Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm.


Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg