fredag 7. september 2018

Maur i blomsterkasse

Effektiv bekjempelse av skadedyr. Kjøp markedets beste skadedyrsprodukter her! Sort sortemang av middler og produkter, både for å bli kvitt og videre beskyttelse. Bestill gratis befaring i dag.


Maur er en plage å ha rundt huset.

Inne kan de forurense mat og spise på tre, skade huset. Utenfor de kan hjemsøke hager og plener, kjøre nyttige insekter unna, og (i tilfelle av aggressive arter som brann maur ) bite eller stikke. Noen arter maur trives bedre innendørs enn andre arter sies det, men vi i Pelias Norsk Skadedyrkontroll har flere ganger møtt på maur innendørs som tradisjonelt ikke skal bygge bol inne. Vi er av den oppfatningen at de fleste maurarter kan gå innendørs og etablere seg der, selv om faglitteraturen hevder noe annet. Anlegger den stadig reir innendørs og det kommer store mengder maur inn på våren, kan du forsøke å gjøre husets omgivelser litt mindre egnet som reirområde, sier han.


Søker du etter maur ? Trenger du kjerringrå tips og hjelp om maur , så finner du det her. Men i fjor var det også noe maur i kirsebærtreet , det var litt mer irriterende.

En del opplever at ikke bare lus, men også maur tar seg til rette på trærne i hagen. Japansk kirsebærtre , vanlig kirsebærtre og på kristornen…. Ofte hører en fra hageeiere at det er bra med maur , siden det er en vanlig. De er aggressive og holder territorier som andre maur og insekter holdes borte fra. Samfunnene består av mange.


Har noen et godt råd om hvordan bli kvit skogsmaur. De liker seg utrolig godt på fritidstomta i Grimstad og vi skulle gjerne ha redusert antalltuer. Har du først fått maur i huset, kan de være vanskelig å bli kvitt. Maur tiltrekkes av søtsaker, så sørg for å fjerne matrester, vaske skjærebrettet og sette oppvasken i maskinen med en gang.


Hvordan unngår du dem? Selv om du utrydder de fleste av maurene i et bo, vil det (nesten) alltid være noen overlevende. En plantekasse, eller en blomsterkasse er i sin enkelhet et be som er etablert oppå hagejorden med en kant av tre, stein eller metall til å holde jorden på plass. Plantens betingelsene, for plantekasser er helt spesielle, fordi det er hevet over bakken.


TUSEN TAKK for kloke svar alle sammen! Vi har nytt hus, og er på trappene til å flytte inn ganske snart. Der er det ein stor terrasse, og vi har fått bygd ein ganske stor blomsterkasse langs kanten av terrassen.


Her har eg tenkt ha ha ein del planter - gjerne noko som veks litt opp, slik at vi får litt skjerm for innsyn.

Kassen er vel ein 5-meter lang og ca. De bør ikke stå direkte i sollys eller på varme gulv, da tørker de fort ut. Boksene kan gjerne stå ute i en uke eller to, så flest mulig maur rekker innom boksen. Jeg har et Rivers Early plommetre som blomstrer nå.


De er i alle blomstene, så jeg går ut fra at de. Hva kommer dette av? Finnes det noen middel jeg kan bruke for å blir kvitt dette?


Skolopender Biller på kjøkkenet Husklanner fyrkre Bli kvitt larver Maur i veggen Humler Bille i hus Innsektmiddel Bille Maur Larver i hus måker insekt på kjøkkenet Larver i laken Rotter Spretthale Veps i Huset Tusenben insektbitt pelsbille på klær Museumsbille Saksedyr mus i campingvogn møll i klær Melbille Stokkmaur i hus Kakerlakk i. Først fjernet jeg alt som var plantet der - tulipaner, roser og en irriterende serinbusk, som hadde plantet seg på eget initiativ! Underveis møtte jeg på ei stor maurtue - heldigvis bare sukkermaur - så da var det frem med gift-flaska. Da alle maur og all jord var fjernet, vasket jeg med vann, slik at det ikke skal komme jord i sementen. Disse fant jeg i en blomsterkasse jeg har hatt stående ute. De er på en måte litt harde og kan minne litt om koraller.


De felste av dem var under akkurat der vann fra taket har rent ned i jorda. Trodde først det var noe egg av noe slag, men det ligner ikke på noe snegle egg eller maur egg jeg har sett tidligere. Er det en sopp av noe slag ? Squash kan minne litt om agurk for mange.


Men squash er et hakk enklere å dyrke selv enn agurk, selv om også den trenger mye plass. For å redusere inntrenging av parasitter, maur og mid er det smart med fin myggnetting foran ventilasjonshullene. Det finnes også varianter med en lett plastdør som sperrer inngangshullet, men som de store humlene lett vipper opp. Slike løsninger kan du studere ved hjelp av lenkene nederst på siden. Men den vokser på myrer og våtmark, så jeg tviler på at jeg får den til å gro i en blomsterkasse på Oslo øst Vet dere om det finnes andre planter som virker avskrekkende på insekter?


Velkommen til viivilla. Som medlem på viivilla. Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg