torsdag 13. september 2018

Sensibel tarm

Super bilferie i Tarm med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.

Irritabel tarm er hovedsakelig en forstyrrelse i tykktarmens funksjon som fordøyelsesorgan. De aller fleste mennesker opplever mageproblemer av og til. Når du har disse problemene oftere og lengre enn vanlig, og dette er til hinder i dagliglivet, kan legene kalle det irritabel tarm -syndrom, eller IBS - irritable bowel syndrome. Symptomene lindres ved avgang av luft og avføring. Opptil prosent av befolkningen sliter med irritabel tarm (IBS) – en ufarlig, men ubehagelig tilstand med en rekke forskjellige symptomer: oppblåsthet, magesmerter, diaré, forstoppelse og seig avføring.


JA-mat for deg med irritabel tarm syndrom. Har du fått litt bedre oversikt? Hva er irritabel tarm ?

Opplever du dager med oppblåst mage, magesmerter, diaré eller forstoppelse? Diagnosen stilles på basis av de samme diagnosekriterier som hos voksne (tab 1), men er avhengig av barnets evne til å rapportere symptomer, noe som medfører at diagnosen ikke er angitt for barn under fire års alder (15). Når man har fått diagnosen irritabel tarm må man lære seg å leve med det, og gjøre det man kan for å redusere plagene.


Dette kan innebære livsstilsendringer og bruk av mageregulerende midler. Kunnskap om irritabel tarm er også viktig, da bekymringer for alvorlig sykdom kan forverre plagene. For mange kan irritabel tarm være en vanskelig diagnose å skjønne seg på, og rådene om hva som hjelper florerer! Det er mange misforståelser ute og går, dessverre. Her har jeg samlet de rådene som både forskning og mine personlige erfaringer tilsier at fungerer best.


Det er også vist at personer med IBS har en mer følsom tarm , som innebærer at man opplever mer smerte ved for eksempel oppblåsthet enn andre. Det er også diskusjon rundt hvorvidt IBS er en sykdom eller en tilstan siden man ikke har helt avklart mekanismen bak hva som skjer i en tarm med IBS. Når sunn mat gjør deg dårlig.


Mange med irritabel tarm blir verre av sunn mat som grovbrø frukt og grønnsaker. Nå peker stadig mer forskning mot at den såkalte lav-FODMAP-dietten kan hjelpe. VetZoo är Sveriges ledande butik på nätet för djurägare. Hos oss går det även att prenumerera på foder med hemleverans.


I samband med din beställning har du möjlighet att få kostnadsfri rådgivning från några av landets främsta veterinärer.

Overaktiv blære kjennetegnes ved sterk vannlatingstrang, vanligvis med hyppig vannlating og behov for å tisse om natten. De fleste når toalettet i tide, mens andre sliter med urinlekkasje. Les mer på apotek1.


Så lenge magen kjennes bedre enn det den var og er relativt stabil, så anbefaler jeg å sette i gang med reintroduseringen. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg