onsdag 5. september 2018

Fleskepannekaker uten egg

Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. La røren svelle i ca. Legg det stekte flesket over på en tallerken med litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Bland det tørre, tilsett væsken og rør til en glatt røre.


Oppskrift hentet fra Voksentoppens Allergikokebok,. Stek tynne pannekaker. Går det an å gjøre noe hokus-pokus med norske hverdagspannekaker? Men du kan for eksempel avlaste deg selv og steke pannekaken i ovnen, omtrent som en omelett med pannekakesmak.


En go grønn salat eller tomatsalat til blir ikke feil. Kilde: Stavanger Aftenblad. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Varm opp en teflonpanne med smør, og stek pannekakene noen minutter på begge sidene. Slik lager du bananpannekaker uten egg og meieriprodukter.


Bruk godt modne bananer. Skrell, og mos dem med en gaffel i en bolle. Pannekaker er familiens middagsfavoritt. Smaken blir dog en litt annen når havremelken erstattes. Lag din egen havremelk.


Fleskepannekaker er herlig middagsmat. Server med et dryss gressløk. Siden Oliver er allergisk mot egg laget vi pannekaker uten egg til middag i går. Kan du plutselig være tilbake på 50-tallet i ditt nyoppussede kjøkken?


Finn fram flesk og pannekaker! Jeg må si det først som sist: Tom Victor Gausdals bok Husmannskost er en kilde til evig, umoderne mat. Pisk eggene lett sammen og bland med melk og mel. Ha så mye flesk du vil ha i stekepannen og hell over pannekakerøra.


Smelt smøret og bland det inn. Jeg skulle lage pannekaker fra bunnen av for en gangs skyl og denne oppskriften var den som kom først opp når jeg søkte på nettet etter oppskrifter. Men de smakte ikke godt i det hele tatt, de smakte bare egg og det var mer en bitter smak enn søt smak på de.


Så jeg skal ikke lage disse igjen, da kjøper jeg heller ferdig pakke på. Dette er tykke, luftige amerikanskinspirerte fleskepannekaker. Noen oppskrifter bruker bacon, noe jeg synes blir helt feil.


Og gode er de også. Linfrø er et ypperlig subtitutt for egg , og fungerer som eggerstatning i brø kaker, kjeks og annet bakverk.

Det er slettes ikke umulig! Du får en lett nøtteaktig smak, og det dermed spesielt godt sammen med grovt mel. Denne oppskriften er perfekt å forberede og ta me det blir ganske nøyaktig liter røre.


Bland gjerne i litt bakepulver, da blir pannekaken litt luftigere. Ingredienser porsjoner ca. Verdens enkleste kake! En pakke ferdig vaniljesaus blandes inn i røren, og vips så har du en fyldig, saftig vaniljekake som imponerer gjestene dine. Mange kaller denne for turkake, for den egner seg veldig godt til å ta med ut på piknik.


Vaniljekaken bakes uten egg. Egg allergi vokser de fleste av seg i tidlig skolealder. Men bruk lege når man forsøker å spise egg igjen. Egg brukes i matlaging som ett bindemiddel og tykningsmiddel.


I tillegg til at det er godt å spise naturellt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg