fredag 21. september 2018

Klubbmat lage dagen før

Fiskesuppe er bare så godt, og er noe alle liker. Her en veldig enkel rett som kan lages delvis dagen før og som tar kort tid å lage ! En grillet kylling. Nam-nam, Wenches tips til klubbmat.


La dem ligge på en rist i romtemperatur dekket med et kjøkkenhåndkle.

Fylte butterdeigterter. Lasagne er mange barnefamiliers favoritt, og ikke alle er klar over at den gjerne kan lages dagen før den skal spises. Et godt tips er å lage stor nok porsjon, for den forsvinner fort. Det er klart eg kan!


Varm opp på middels temperatur, slik at du unngår at den blir tørr. Server gjerne en grønn salat ved siden av. Jeg tenderer mot det siste alternativet – lage mange retter i mindre porsjoner og la gjestene forsyne seg selv.

Da har man alltid noe for enhver smak og kanskje gjestene smaker på noe de aldri har smakt på før. Vil du ikke lage alt selv? Da ber du gjestene dine ta med seg en rett hver. Gjestene kommer om fem minutter.


Rett før gjestene kommer, kan du gjøre siste finish. Skal ha klubb neste uke og har ingen aning på hva jeg skal lage. Laget suppa dagen før og varmet.


Ved å gjøre dette, skaper du også bedre plass til maten du kan lage i dagene før festen skal være, sier han – og legger til at du også bør vaske kjøleskapet mens du først er i gang. Marengsbunnen kan du lage opptil en uke i forveien. Pavlovabunnen bør stå mørkt og tørt, så oppbevar den gjerne inne i en kald komfyr uten å dekke den til. Vaniljekremen kan du lage opptil dager i forveien og oppbevare i kjøleskapet, men ikke anrett kaken før rett før servering – ellers risikerer du at marengsbunnen blir bløt.


Enkel å lage dagen før. Til min lykke skulle den være best om du lagde den dagen før. Hun forklarer veldig godt steg for steg for sånne som meg som ikke. Denne retten er rask og lettvint å lage !

Pølse og makaronigrateng (porsjoner). Lag en enkel salat av de andre ingrediensen. Travle hverdager er det mange av, og middagen må være rask å lage. Den er rask å lage og skal stå kjølig en stun fint å lage dagen før.


Sv: Den perfekte klubbmat ! Jeg skal ha besøk av noen jenter i dag og skal lage salat har jeg funnet ut! Skal du derimot lage noe varmt vil jeg anbefale pai. Og salat kan man variere.


Kjøp sånn butterdeig i frysedisken og så kan du lage noe spennende. Som en semifreddo til dessert, som du kan lage dagen før. Mye mat kan du også lage opptil flere dager i forveien, på den måten unngår du at selve dagen blir altfor stressende. Alt som vil miste smak, konsistens og sitt delikate utseende, bør en ikke lage før man skal. Innlegg om klubbmat skrevet av Eva K. Tapasbordet jeg har laget i dag er et bord fullt av retter som du lett lager selv.


Mange av disse retten kan du lage ferdig dagen før , mens noen egner seg best til å lage rett før servering. Når du har fått rettene på bordet er det bare å hygge seg i timesvis! Spise litt, drikke litt og kose seg glugg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg