mandag 12. oktober 2015

Eggløsningssmerter på ppiller

De fleste trenger ingen behandling, men kun eventuelt en bekreftelse og forklaring på hva det er. Dersom det er behov for smertelindring, kan paracetamol eller betennelsesdempende medisiner brukes en dag eller to. Kan man få eggløsningssmerter når man bruker p-piller ? Får man eggløsningssmerter når man bruker p-piller ? Jeg bruker p- piller og får noen ganger smerter i magen som kjennes ut som eggløsningssm.


Har hat regelmessig mens.

Basaltemperaturen din er den du har når du står opp om morgenen. Ops, da lurer jeg på noe også. Hva i alle dager skyldes det? For lavt hormoninnhold sier dere?


Du har gått på p-piller siden du har år, unntatt to måneders avbrudd for et år siden, og du hadde da eggløsningssmerter. Er det da større risk for å bli gravid? Du har nå hatt sannsynlig eggløsning med smerter og en liten blødning.


Etter noen timer, og toppen 2-dager vil kroppen fikse opp i det selv, og smertene går over. Hva er eggløsningssmerter ?

Det er ikke uvanlig. Professor på institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer ved NTNU, Mette Haase Moen, forteller at smertene du opplever ved eggløsning, også kan være en blødning fra livmorhalsen. For eksempel er det noen som opplever at de får mindre uren hud når de begynner på p-piller , og da kan dette komme tilbake når du slutter, sier Solli. Andre mulige bivirkninger av p-piller er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, mer utflo at humøret endrer seg, mindre pms-plager, og at sexlysten går ned.


De vanlige bivirkningene av p-piller er: Vaginal blødning, kvalme, ømme bryster, hodepine, vektøkning, humørsvingninger, soppinfeksjon i skjeden, nedsatt sexlyst, utflod og visuelle endringer med kontaktlinser. Disse kalles de snille bivirkningene av P-piller. Jeg har gått på p-piller i over et år og jeg mener å huske at jeg har hatt det sånn flere ganger før også.


P-piller hemmer jo som kjent eggløsning, men jeg er ca. Så rart at du ikke har fått mensen enda! Kjenner du symptomer på graviditet?


Når du så slutter på P-pillen, forsvinner disse hormonene raskt ut av kroppen din. Var du plaget med kraftige menstruasjoner før du sluttet på P-pillen, kan du altså forvente å få de tilbake. Hvis man får plagsomme bivirkninger eller ønsker å slutte med p-piller , kan man slutte når som helst på et brett. Prevensjonseffekten blir da borte. Minipiller og p-piller med progestogen gir ikke økt risiko for blodpropp.


Råd for å unngå blodpropp. Bruk p-pillen fast og unngå unødvendige pauser. Snakk med lege, helsesykepleier eller jordmor dersom du lurer på noe.

Ikke lån p-piller av andre. Men den inneholder bare gestagen, og ikke østrogen. Slike piller gir ikke økt risiko for blodpropp hos friske kvinner, men gir oftere blødningsforstyrrelser enn p-piller med østrogen. Her kan du lese mer om minipiller.


Hvordan kan man få resept på p-piller ? Anbefalte hormonelle prevensjonsmidler Legemiddelverkets anbefaling for kvinner som skal begynne med hormonell prevensjon. Informasjon om de tryggeste alternativene når det gjelder p-piller , p-stav og hormonspiral.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg