onsdag 21. oktober 2015

Hva kjennetegner en dårlig leder

En person som får leder ­ansvar, bør naturligvis være trygg og ambisiøs og ønske å oppnå noe ut fra eget initiativ. Når ambisjonene blir for høye, selvbildet for oppblåst og ønsket om å markere seg blir for sterkt, øker risikoen for dårlig og destruktiv ledelse. Destruktive ledere misbruker lett makten de får.


De meler sin egen kake. Går bedriften dårlig roper vi på en sterk og handlekraftig leder. Men en slik egenskap innebærer mangler når det gjelder lederens relasjonsevner.

Slik virker personlighetspsykologien. Men da mister vi handlekraft og tydelighet. Uansett om du lærer fra andres visdom eller oppnår innsikt fra egne erfaringer, vil det å bli en god leder handle om hva du gjør, og ikke hva du vet og kan. Her får du essensielle egenskaper som kjennetegner en god leder. Altfor mange ledere kommuniserer altfor lite.


De skal vise sine ansatte at hver enkelt innsats er viktig i den store sammenhengen. Det er skrevet mye om hva som kjennetegner god ledelse, og her er mine kjennetegn på en god leder : De bryr seg om sine medarbeidere – ikke bare på liksom, men virkelig. De er til å stole på.


Dette er de vanligste feilene en dårlig sjef gjør: Listen under er i følge Peter Economy, de vanligste feilene en leder bør unngå for å bli oppfattet som en profesjonell og flink leder for bedriften.

Dårlig kommunikasjon. God kommunikasjon er viktig for at de ansatte skal gjøre sine oppgaver korrekt og effektivt. Det er da medarbeidere trenger ledere som støtter og veileder dem gjennom situasjonen. Dyktige ledere forstår at deres egen væremåte påvirker hvordan de rundt seg takler situasjonen.


Du må gå aktivt inn i rollen som leder og være forberedt på å ta ansvar dersom det går dårlig. Eksempelvis kan det være at du må ta en samtale med en av medarbeiderne, omrokkere i gruppen eller stramme inn på fristene. Du skal ikke dekke deg bak at du ikke har personalansvar, men sørge for å opparbeide deg troverdighet, respekt og. Beskriv en leder du har hatt, som du mener har vært en god. Skal det gjøres en god jobb, må arbeidsgiver og leder tilrettelegge for god jobbutførelse og et positivt arbeidsmiljø.


Les også: Slik sikrer du deg høyere lønn. Er du en modig leder ? Vi trenger modige ledere som oppmuntrer til ro, lek og hvile. Fem spørsmål som kan hjelpe deg til å bli en bedre leder.


Ta erfaringen og lærdommen med deg. Still deg relevante spørsmål sohva fungerte bra, eller ikke så bra, hva har du lært, hva skal du gjøre annerledes neste gang. Mange prosjektledere ser tilbake på et tidligere prosjekt med visshet om hva som gikk bra og hva som gikk dårlig. Hva tar du med deg videre?


Samtidig har narsissister ofte dårlig selvfølelse.

Under behovet for oppmerksomhet ligger en usikker og skjør selvfølelse. Til grunn for lidelsen finnes en skade på selvet, en mangelfull robusthet i selvdannelsen, som mange kompenserer med konstant å høste anerkjennelse fra andre , forklarer Urnes til KK. Organisatorisk arbeidsmiljø.


Vi skaper ny kunnskap, hver dag! I utgangspunktet vil den enkelte leders jobbsituasjon bestemme hva som er gunstige trekk for å mestre jobben, avklarer han. Likevel har forskning funnet en del generelle fellesnevnere for hva som er gunstige personlighetstrekk, og hva som er mindre gunstig. Den dyktige leder er i noen grad opptatt av mål og resultater.


Det er verdt å merke seg at mål- og resultatorientering havner nederst på listen, og da bare i noen grad. Det er stikk i strid med utbredte oppfatninger om hva som kjennetegner dyktige ledere. En elektrisk leder kaller vi et materiale som leder elektrisk strøm godt.


De beste ledere er metaller, som kvikksølv, sølv, kobber og aluminium. Gode ledere er også elektrolytter som batterisyre og havvann, samt karbon. Ved sterk nedkjøling kan superledning oppstå i noen stoffer.


Da er resistansen lik null.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg