mandag 26. oktober 2015

Født uke 35 hvor lenge på sykehus

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Lå ei uke i kuvøse og tilsammen mnd på sykehuset. Vi lå så lenge på sykehuset fordi han ikke greide å spise selv, ble derfor sondematet. Barn som fødes før uke. Starten og utfordringene rundt amming til et for tidlig født barn er derfor svært ulike og forskjellene kan være store.


Det gjelder ikke minst hvor sykt barnet er. Friske barn som er født rundt uke , kan få være sammen med mamma på barsel uten atskillelse, på noen sykehus også sammen med pappa. Disse barna må ligge lenger på sykehuset.


Barna er underutviklet når de kommer til verden. Noen trenger pustehjelp fra en maskin. Det diskuteres jevnlig hvor tidlig det skal tilbys hjelp for å redde barn.


Barseltiden er perioden fra barnet er født til omtrent seks uker etter fødselen. Foreldre og barn har krav på oppfølging etter fødselen. Gravid uke : Det begynner å. Jeg lurer på hvor sensitiv den testen de tar på sykehuset for å teste om det er. Etter at babyen er født blir navlesnoren. Så hvor lenge en fødsel egentlig varer er altså ikke lett å si.


Men hvis vi regner starten som det tidspunktet kvinnen blir lagt inn på sykehuset og slutten som når barnet er ute, har Gaudernack et tall til oss: – I min forskning har jeg funnet at halvparten av de førstegangsfødende føder innen seks og en halv time, forteller hun. Har fått to babyer født i uke med planlagt keisersnitt (to svangerskap, ikke tvillinger #128522;). Førstemann hadde lavt blodsukker og måtte ligge ett døgn på nyfødt intensiv for å få sondemat. Etter det fikk han kommer på barsel der jeg lå.


Han fikk gulsott og måtte ha lysbehandling i timer. For tidlig fødte barn kalles også premature. Prematur betyr før moden, det vil si født før uke 37. Flere risikofaktorer kan bidra til tilstanden.


Dersom du har født for tidlig en gang, har du en økt risiko for å føde for tidlig i senere svangerskap. Ved amerikanske sykehus behandles ofte disse babyene som om de var født etter de vanlige ni månedene, fordi kroppsvekt og lengde som regel er tilnærmet normale. Men disse babyene er født for tidlig, påpeker legene ved sykehuset , og advarer mot en falsk følelse av trygghet på grunn av den normale fødselsvekten. Hvor lenge må jeg ligge på sykehuset ? Det er vanlig å reise hjem etter lunsj dagen etter operasjonen, men lang reisevei og andre forhold kan gjøre at det er lurt å være på sykehuset ett eller flere døgn ekstra.


Når kan jeg reise på ferie? Vi anbefaler å være forsiktig med lengre flyreiser de første seks ukene etter hofteoperasjonen. Det er ikke mulig å si nøyaktig hvor mange gram spedbarn generelt bør legge på seg per dag eller uke. Barnet skal følge sin kurve.


Det betyr at en vektøkning på 1gram pr uke kan være normalt for ett barn, men for lite for et annet barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg