tirsdag 13. oktober 2015

Melisglasur til kransekake

Hvorfor ser du denne annonsen? Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper.


Kransekake må vel definitivt sies å være Norges nasjonalkake!

Populær som den er passer kransekake til 17. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til , men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig.


Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag. Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Sett kaken sammen og pynt den med melisglasur. Den blir ofte seigere når den da tines.


Frys den uten glasur.

Tips: Eggene varierer veldig i størrelse og mandlene varierer litt i forhold til hvor mye væske de absorberer. Hvordan lage perfekt melisglasur ? Det er flere metoder for å få perfekt glasur til for eksempel pynt av pepperkaker. Sjekk hvilken som er best!


Det er en svært kjent og god kake som står kanskje høyest på listen over norske festkaker. Festkaka som rager høyest på kakebordet. Har du bakt kransekake , så blir folk imponert. Men husk du kan nøye deg med å lage kransekakestenger, det smaker like godt! Ha melis i en kjøkkenmaskin.


Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem. Glasuren skal holde seg på ballongvispen. Denne oppskriften er beregnet på en ringers kransekake , men jeg velger å heller lage det som stenger. Da kan en porsjonere ut stengene slik det måtte passe, er jo ikke så stas å sette frem en halvspist kransekake.


Også kan en jo gå å småspise litt fra fryseren, for disse stengene tiner på et øyeblikk. Det finnes flere måter å lage melisglasur på. Metode én: Den første metoden er den vanlige og mest autentiske.

Her brukes ikke vann, men eggehvite. Melisglasur : Bland alle ingrediensene til melisglasur godt sammen. Montering: Sett kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene. Eller hva med en nakenkake med mascarponekrem til jul? Jeg har aldri laget kransekake med ferdig mandelmel, men så lenge du ikke bruker det melet som er fettredusert, så tror jeg det skal gå helt fint.


Det kan hende de ferdigmalte mandlene suger litt mer væske, men det er jo bare å tilsette bittelitt mer eggehvite om du massen skulle bli helt umulig å jobbe med. Beskrivelse Tradisjonell kransekake for enhver anledning. Laget på mandler, melis og egghvite. Produktet kan inneholde spor av andre allergener enn det som er oppgitt i ingredienslisten. Størrelse og pris Ca.


Pyntet med melisglasur. God og saftig kransekake , pyntet med melisglasur , flagg og knall. Kakene er bakt uten gluten. Den serveres ofte ved høytider og høytidelige anledninger som jul, barnedåp, konfirmasjoner og brylluper, og gjerne også på bursdager. Jeg er blitt en fortvilet kransekake - baker.


Nå får jeg de ikke til lenger, ringene sprekker på oppsiden, det blir et slags luftrom på alle ringene når de er ferdigstekte. Bruker alltid å male mandlene med håndkvern, 5g mandler og 5g melis og 2-eggehviter som jeg pisker lett. En festkake til åpning av ny blogg må til ! Denne fikk jeg gode tilbakemeldinger på den 17.


Den beste kransekaken jeg har smakt”, er ikke å verst å få høre. Her kommer en skikkelig latmannsversjon av kransekake. Jeg kjøper rett og slett ferdig marsipan og ruller ut, og steker, monterer og pynter.


Når marsipanen stekes, får den en seig, kransekakeaktig konsistens og smak. Man kan også skjære rullen i skiver og steke som kjeks, kjempegodt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg