torsdag 15. oktober 2015

Vondt rett under øret

Vondt i Øret Vondt i øret og øresmerter kan være meget smertefullt. Vondt i øret kan skyldes ørebetennelse, trommehinneskade, forkjølelse, muskelspenninger i kjeve (bl.a. tyggemuskel myalgi), tannproblemer og skade. Tilstanden rammer både barn og voksne. Mastoiditt - betennelse bak øret.


Betennelse i ørebensknuten kalles mastoiditt.

Har de siste dagene hatt veldig øm og vond følelse på siden av halsen (venstre), under øret og mot kjeven. Det er en slags strålende følelse. Kjenner det også i skulderen og noen ganger ned venstre arm. Har søkt litt rundt og kan si det ikke er visdomstenner e. Vanskelig å definere eksakt punkt, men ca i det bløte området hvor kjeven møter skallen.


Virker ikke som det er noen hevelse. Vondt når jeg trykker, men jeg kjenner det også svakt når jeg ikke berører. Har også tatt en blodprøve som var forhøyet alfa protein.

SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager. Dersom øret fortsetter å renne og smertene bare blir verre, tyder det på en betennelse i det ytre øre , øregangen, og da bør en søke lege relativt snart. Voksne skal være oppmerksom på at langvarige vage smerter i det ene øret kan skyldes en svulst i halsen eller øret og du bør ikke gå for lenge med slike smerter. Både smerter og lammelser forårsakes av at svulsten vokser seg så stor at den forstyrrer ansiktsnerven som går rett gjennom ørespyttkjertelen.


Kreft i hode- og halsregionen kan også vise seg som en kul på halsen. Vi har tre større spyttkjertler og flere mindre. Dette er en spredning til lymfeknuter.


Den største, parotiskjertelen (glandula parotis), ligger ved kjevevinkelen rett foran øret. De to andre, submandibularkjertelen og sublingualkjertelen (glandula submandibularis og glandula sublingualis) ligger under nedre kjevebein. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Smerter i kjeven er ikke uvanlig.


Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Hvis man ser at betennelsen vedvarer over 2-dager, og barnet fortsatt har vondt i øret , bør man oppsøke lege.


Hva kan dette være?

Den sitter helt fast, kan ikke bevege på den. Må sies at jeg er forskjøla, og at jeg har kjent denne kulen mange ganger tidligere også, spesielt hvis jeg har trykket mye på den. Altfor ofte våkner jeg opp med veldig vondt i brusken rundt øret.


Jeg prøver å massere og da blir det verre. Må bare la øret være i fred. Jeg får ikke mer eller mindre vondt om jeg sover med eller uten øredobber, for det er i øvre del av øret det gj. Det var ubehagelig akkurat da med skikkelig deilig etterpå. Woman skrev: I helgen fikk jeg tannpine og etter hvert fikk jeg øreverk.


Er oppvokst med ørebetennelse så er 1 sikker på at det er betennelse både i tann og øre. Hvordan oppstår en slik betennelse? Jeg holder på å dø av smertene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg