torsdag 22. oktober 2015

Lavkarbo på lavbudsjett

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. De siste årene har lavkarbo gått som en farsott over landets slankere, blant annet under navn som ketolysedietten og dr.


Forløperen til lavkarbo er dr. Hovedprinsippet går ut på å få kroppen din til å forbrenne lagret fett. Et lavkarbokosthold handler om mye mer enn vektreduksjon.

Lavkarbo kan gi deg et lavere blodsukker og insulinnivå. Pågående studier har vist at lavkarbo på grunn av dette kan bidra til å redusere glukosenivået i blodet, og til og med redusere behovet kroppen din har for insulin. Jeg handler også billigmerker, egg i 18pakk fra Kiwi og kjøtt og fisk fra Landlord og First Price.


Kjøper også mye frossengrønnsaker. For å drøye budsjettet og forenkle lunsjen bruker jeg å lage tekaker(se på bloggen til lena beatrice, jeg er helt håpløs på å legge ut linker), de spiser jeg som vanlig rundstykke med pålegg. Lavbudsjett lavkarbo ? Alt av bønner, linser, frø og nøtter en finner på innvandrerbutikker er vel en god del billigere enn i vanlig dagligvarebutikk (tørrvarer, altså).


Her får du svar på alle spørsmålene du har om hvordan du bør spise når du går på lavkarbo -diett - og du kan fordype deg i de mange gode lavkarbo -oppskriftene.

Det er alltid greit å ha et par lette og kjappe lavkarbo middagsoppskrifter på lur når du står på butikken og ikke vet helt hva du vil ha til middag. Man hører og leser ofte i media at lavkarbo kan skade nyrene. Dette er nok en kostholdsmyte, og som med alle myter, er det vanskelig å vite hvordan den har oppstått. Detfor er det viktig for meg å ha gode snacks-alternativer for hån så jeg unngår å gå på en smell. Cantaloupe melon, appelsin, rabarbra, bjørnebær, multer og bringebær er eksempler på frukt og bær du fint kan inkludere i et lavkarbo -kosthol sier ernæringsfysiologen.


Av grønnsaker er spinat, asparges, avokado og oliven eksempler på grønnsaker som inneholder mindre karbohydrater. Jeg bruker ha en remse i bunn og opp på kortsiden, og smøre langsidene. Smelt smøret forsiktig.


Pisk egg og sukrinmelis til tykk eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggedosisen vekselvis med smøret. Hell røren i formen. Vi har stilt alle lavkarbo -spørsmålene, slik at du slipper.


Spiser man lavkarbo må man hele tiden variere for ikke å bli lei. Fordel deigen i én eller to godt smurte former. Prikk deigen og dryss eventuelt på havregryn eller byggflak. Dekk med plast og la heve til dobbelt størrelse (t). Kilde: Fedons metode , Fedon Lindberg (Gyldendal) Camillas lavkarbo rundstykker.


Her er fem knekkebrød-oppskrifter for deg som liker lavkarbo.

Det går helt fint å bake knekkebrød uten hvetemel og andre raske karbohydrater. Det har vi tidligere vist ved å samle oppskrifter på lavkarbobrød som passer til enhver lavkarbo -diett. De fleste som går over på lavkarbo , går ned en halv til én kilo i uken, frem til kroppen har funnet sin matchvekt.


Mange merker at de føler seg bedre allerede etter den første uken, ifølge legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg