fredag 23. oktober 2015

Kløe i navlen

Fjernet en stor føflekk i navlen for en års tid siden, denne var godartet og det var ingen komplikasjoner verken før eller etter operasjonen. Men dette gikk bort av seg selv. Kløe opstår derfor normalt som et symptom på en underliggende sygdom, parasit eller allergi og man bør undgå tørke, varme og psykologiske stressfaktorer hvis man er plaget af symptomet. Tør hud kan være årsag til kløe og det rammer oftest ældre.


Hei, navlen min lekker, jeg vet ikke hva det er som kommer ut av navlen min men det er noe slags varmt vann som lukter stygt. I tilegg klør navlen min og svir noen ganger og jeg får røde merker som kan se ut som utslett.

Svamp i navlen er en ubehagelig og generende tilstan som mange mennesker rammes af. Heldigvis findes der råd for, hvordan tilstanden både kan forebygges og behandles. Undgå sved ved at tørre navlen i forbindelse med hårde fysiske aktiviteter.


Pudr navlen med talkum for at holde den helt tør gennem dagen. Skift træningstøj jævnligt, så du ikke går i den samme fugtige trøje, der også gør navlen fugtig. Brug gerne løstsiddende tøj, så huden i og omkring navlen får lov at ånde.


Hepatisk kløe er særlig sterk i håndflater og i fotsåler, men i de alvorligste tilfellene er kløen over hele kroppen, og pasienter kan beskrive kløe i øregang, nesebor og endog bak øynene. Intensiteten kan variere fra irriterende til nærmest brennende kløe. Kløen er mest sjenerende om natten.

Sykdommen starter ofte med lette allmennsymptomer som hodepine og sykdomsfølelse i noen dager. Deretter merker man ubehag i et avgrenset og ensidig hudområde i form av kløe , prikking, svie eller smerter. Helvetesild er ikke en farlig eller livstruende sykdom, og tilstanden går over av seg selv. Helvetesild: Utslettet starter med kløe , prikking, sviing eller smerter i et avgrenset område av huden.


I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen.


Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende. Noen kan ha magesår uten å oppleve symptomer, mens andre vil oppleve tilstanden som veldig smertefull. Det beskrives av noen som en brennende smerte mellom brystbenet og navlen.


Man kan oppleve lindring av smertene ved inntak av syrenøytraliserende eller mat. Imidlertid kan et utslett rundt navlen oppstå i andre situasjoner, for eksempel med bløtdyrkontamiosum og herpes, psoriasis og lavplan, eksem og nevrodermatitt, syfilis. Kløe kan være en bekymring, ikke bare for allergiske reaksjoner, scabies eller dermatitt, men også for personer med kolestase eller nyreinsuffisiens. Psoriasis får man ofte i form av veldig tørr, flassende hud på albuer, knær, i navlen , hodebunnen, øreganger eller andre steder på kroppen. Enkelte kan imidlertid ha psoriasis bare i underlivet.


Det har seg nemlig slik at det lukter helt motbydelig av navlen min. Men skyller du skikkelig godt? For det er mulig det er såpe som blir liggende og råtne.

Det samme gjelder om du smører deg med bodylotion. Jeg har nemlig ikke. Ta Corsodyl eller pyrisept på en q-tip og vask navlen med den, først hver dag i en uke eller to, og så kan du gå over til å gjøre det kun et par dager i uka. Hud med intertrigo bliver ofte angrebet af bakterier eller svampe, og det kan give anledning til infektion.


Hvor hyppig er intertrigo? Din pjokk kan også ha mye kløe i hennes vaginal området. Hun kan bli sint eller handle som hun er smerte når hun har å urinere. Se etter et rødt utslett på undersiden av penis. Det vil være smertefullt å ta på.


Også se for skalering på undersiden av penis. En gjær infeksjon kan også vises på huden eller i navlen. Eller på indersiden af låret og mellem balderne.


Hos mænd kan det også være på og omkring pungen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg