tirsdag 27. oktober 2015

Kalkun stuffing medisterfarse

Kalkun kan tilberedes på mange måter. MatPrat har kalkun-oppskrifter her. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Farsen er med på å drøye kalkunen.


Spesielt viktig er det når kalkunen er fylt som her. Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår.


Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid.

Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser oppskrift med kalorier, allergener og pris. Her er flere alternativer og sauser, så velg etter hva man har av råvarer. Stuffing - medisterdeig og sopp Smakfull innmat til helstekt kalkun. Dytt fyllet inn i kalkunen før steking.


Ulempen med å fylle kalkunen med stuffing er at det kan være litt vanskelig å forsyne seg. For å gjøre det enklere for gjestene, anbefaler vi ofte å steke stuffingen i en form ved siden av, eventuelt mens kalkunen står og hviler etter steking, sier Løvbrette. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn.


Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap. Det tar døgn å tine en middels stor kalkun. Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing. Får du stuffing til overs, kan du steke den i en ildfast form ved siden av.


Brett vingespissene bak på ryggen, slik at kalkunen ligger stødig. Pensle den med smør og krydre med salt og pepper. Stek kalkunen i stekeovnen ved 1°C og hell ca.


Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun.

Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Ekspress- kalkun med verdens enkleste stuffing for deg som ikke vil begi deg ut på helsteking av kalkun. En saftig og nydelig rullade som kombinerer smaken av salt italiensk pølse og søte tranebær.


Tips: Salsiccia kan erstattes med 1g grov medisterfarse , krydre farsen litt ekstra med 1-ss hakkede urter som salvie, rosmarin eller estragon. Har du ikke friske urter kan du bruke tørkede. Vi har oppskrifter for enhver smak, som passer til hele familien, både til hverdags og til fest! Den ultimate fuglen til nyttår og påske. Du kan sortere etter råvarer, type retter og tidsbruk.


Med denne oppskriften får du en del mer stuffing enn du får stappet i kalkunen. Pakk den ekstra stuffingen i aluminiumsfolie og legg den i langpannen med kalkunen den siste timen av steketiden. Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen.


Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun. Vi anbefaler ikke å fylle kalkunen med stuffing. Men du kan gjerne servere den ved siden av.


Her er en supergod og saftig brødstuffing med sopp og urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg