fredag 23. oktober 2015

Eksem typer

Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.


Til en ekstra fin pris! Eksem er ikke smittsomt.

Vanlige symptomer på eksem. De ulike typene eksem har ulike symptomer, men det vanligste tegnet på eksem er at huden blir tørr, flasser og klør. Dette vises ved at huden blir tørr, rø flassende, og med opptreden av små væskeblærer i det ytterste laget av huden. Det finns många olika typer av eksem och de finns många orsaker till att de uppstår. LES OGSÅ: Yrkesvalg og eksem.


Symptomer på kontakteksem. Strandhagen forteller at man ofte får kontakteksem på innsiden av håndflaten, hvor man ofte blir eksponert for stoffer. Det kan imidlertid forekomme på hele kroppen.

Man kan få kontakteksem av luftbåren type på ansikt, hals og bryst, sier Strandhagen. Alvorlig eksem kan behandles - så hvorfor gjøres ikke behandlingen tilgjengelig i Norge? Alvorlig atopisk eksem er en underkjent sykdom, og mange av dem som lever med diagnosen lider i stillhet og er usynlige for mange.


Hvordan behandles eksem ? Behandlingen av eksem er avhengig av hvilken type eksem man har og hvordan eksemet ser ut - for eksempel om det er preget av å være veldig tørt, rødt og betent eller eventuelt infisert. Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med. Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) siden det som regel er hendene som er i direkte kontakt med irriterende eller allergifremkallende stoffer.


Oslo Hudlegesenter tilbyr utredning og behandling av alle typer eksem på øyelokk. Sykehistorien er ofte viktigste ved identifisering av mulige utløsende eller medvirkende årsaker. Som del av utredningen tas ofte en lappetest.


Undersøkelsen settes på ryggen og inneholder ulike stoffer man kan være allergisk for. Selv om kontakteksem er inndelt i to hovedtyper, så er det ikke alltid så lett å skille mellom toksisk og allergisk eksem. Håndeksem er den dominerede typen kontakteksem og forekommer hos prosent. Seboréisk eksem i en eller annen form finnes hos åtte til ti prosent av unge voksne, oftere hos menn enn kvinner.


Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia). Det finnes flere forskjellige typer eksem som kan påvirke ansiktet. De vanligste formene er atopisk eksem , kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem.


Atopi betyr annerledes, i dette tilfelle huden, og brukes som betegnelse for arvelig betinget allergisk eksem.

Allergisk eksem har som regel et mer akutt forløp, med kløende væskefylte blemmer. Andre typer eksem inkluderer seboreisk eksem og bleieeksem. Atopisk Ved første time vil våre hudleger gå igjennom sykehistorien og undersøke huden. Seboreisk eksem (seboré) oppstår vanligvis i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. Andre matvarer kan frigjøre histamin og øke kløe og eksem , slik som sjokolade, vingummi, kininholdig brus, syrlige frukter (sitrus, sure epler), krydder, jordbær og ketsjup.


Det dannes ulike typer fettstoffer i hudens spesielle talgkjertler. De som er disponert for atopisk eksem , har færre talgkjertler og redusert produksjon av talg. Mange med atopisk eksem har en genetisk feil i et protein, fillagrin, i overhuden som er vesentlig for det vi kaller for barrierebrist - en hud som tåler mindre enn andres.


Atopiskt eksem , kontakteksem, seborroiskt eksem , nummulärt eksem och nässelutslag, i det här bildspelet kan du se bilder på olika typer av eksem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg