fredag 9. oktober 2015

Sammalt hvete fin rundstykker

Sammalt mel produseres i mange varierende finhetsgrader, for eksempel fint , mellomgrovt og grovt. Sammalt mel inneholder mer kostfiber, mineraler og vitaminer (som finnes i skallet på kornet) enn siktet mel. Sammalt mel brukes til grovere bakst, som grove brødtyper, rundstykker , flatbrød og knekkebrød. Jeg husker så utrolig godt den aller første gangen jeg bakte rundstykker.


Det var på barneskolen. Rundstykkene var så fine å se på, syntes jeg, for de var toppet med valmuefrø.

Også var de sååå gode! Siden den gang har jeg bakt mye, og lærer stadig vekk noe nytt om gjærbakst. Dette er en oppskrift på fine frokostrundstykker med hvetemel, men du kan også bytte ut deler av melet med sammalt mel, spelt eller havregryn. Dryss gjerne sesamfrø eller valmuefrø på toppen før du steker dem.


Dette gir et grovere hveteprodukt enn siktet hvetemel hvor bare kjernen på kornet benyttes. Møllerens Sammalt Hvete Fin kan du blant annet bruke i grove brødtyper og rundstykker , flatbrød og knekkebrød. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre.


Bland saltet med fin sammalt hvete og rør inn.

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (cirka minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. Kna den hevede deigen sammen og del den i like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20.


Sammalt Hvete Fin Finmalt hvetemel som gir en god bakeevne, slik at gjærbakst tåler relativ stor innblanding av dette melet. Ingredienser Sammalt. Torunns grove rundstykker er sunne og metter godt. Du baker dem med grov sammalt hvete og sesamfrø på toppen.


De smaker ekstra godt med nyrørt syltetøy. Elsker dine fine , luftige rundstykker , og baker disse fast. Disse grove har jeg ikke prøvd ennå. De fikk ogsaa en halvtime under toerkle etter at de var delt opp og paa stekebrettet, og sprakk i alle retninger under heving.


Saa mer ut som Kaiser Semler enn perfekte rundstykker. Ogsaa ble de ikke stoerre under steking i det hele tatt. Fine rundstykker Supergode hjemmelagede rundstykker som du kan lage helt selv!


Hvis du vil lage grove rundstykker , kan du bytte ut halvparten av melet med grovt sammalt hvetemel. Tilsett havregryn, sammalt hvete , havrekli og det meste av hvetemelet.

Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og nesten slipper bollekanten. Reguler fastheten på deigen med det gjenstående hvetemelet. La deigen heve tildekket i ca.


Sett ovnen på 2°C. Form deigen til en pølse. Bruk sesamfrø på toppen. Ser ei nevner på hvete helkorn, men kan ikke se at det skal være i oppskriften?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg