onsdag 28. oktober 2015

Gravid overtid bekymret

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Jeg er nå en dag på overtid og egentlig ganske bekymret.


Det hjelper heller ikke at ett vennepar av oss måtte noe så hjerteskjærende som å reise hjem uten baby bare for noen måneder.

Gravid og bekymret. Noen har operert med 7-dagers grense i flere år, andre steder har det ikke vært uvanlig at gravide har gått over dager over termin før de har blitt igangsatt. Er du gravid for første gang, eller er du generelt bekymret for alt når du er gravid ? Vi har samlet spørsmål mange gravide har, og spurt jordmødrene Siri Von Krogh, Kjersti Pettersen, Marie Svedberg og Christina Nordkvelde om trygge råd: 1. Kan jeg slanke meg når jeg er gravid ? Tidligere studier viste at nesten alle gravide fødte innen utløpet av uke (2til 3dager).


I denne perioden er det i praksis ingen økt risiko for komplikasjoner.

Etter uke er risiko for dødfødsel noe økt. Man anbefaler derfor nå å sette i gang fødsel tidlig i uke 4 eller enda tidligere dersom det foreligger risikofaktorer. Hvor langt over termin skal gravide gå før fødselen settes i gang? Spørsmålet har vært så vanskelig å svare på at Helsedirektoratet i forrige uke kalte inn Folkehelseinstituttet og Norsk gynekologisk forening til drøfting. Målet er å komme med et svar på sensommeren.


Osmo fra Bergen kjempe for å slippe å føde et stort barn på overtid denne gangen og. Noen vil oppleve den tanken som trist eller vemodig, mens andre bare gleder seg over det som skal komme. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Overtid i lovens forstand blir det først når det arbeides ut over dette. Begrepet samlet arbeidstid omfatter både alminnelig arbeidsti merarbeid og overtidsarbeid.


Overtid er kun tillatt dersom det er et særlig og tidsavgrenset behov for det. Når er overtid tillatt? Med andre ord kan ikke overtid brukes som en fast ordning.


Baby er klar, mor er forsynt av graviditet, permisjonen renner ut, og jo. Prøv da først å legge deg ned og påkalle babyens oppmerksomhet.

Gjerne etter at du har drukket noe søtt, noe iskaldt eller spist en bit sjokolade eller lignende. Men synes du det går for lang ti og du blir bekymret , ikke nøl med å kontakte helsepersonell! Skulle hatt termin på mandag den juli, kjenner liv i magen men ikke like masse så før! På kontroll hos jm på fredag sa hun at han virka stor,men at det ville gå fint ettersom jeg har født greit før.


Hele går over tiden om man utgår fra den beregnede termindatoen. Les mer om det å gå over tiden og om overtid. Det er sannsynlig at 13. Det hadde jeg ikke bekymret meg for.


Det beste er å få føde når kroppen og babyen er klar for det. Dette er et prøverørsbarn så jeg bekymrer meg for den minste ting i svangerskapet. Jeg ser ofte gravide på disse forumene som gir uttrykk for at overtid omtrent er det verste man kan tenke seg, og at igangsetting når man er umoden alltid er et bedre alternativ.


Det er mye man kan bekymre seg for som gravid , og naturligvis kan både magesmerter og mageplager gi grobunn for bekymring hos den vordende mor. Heldigvis er det helt normalt å bli utsatt for enkelte smerter og plager som gravid - det gjelder å vite hvilke av de som gir grunn til bekymring, og hva du kan ta med slående ro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg