torsdag 22. oktober 2015

Baby sover ikke på natten

For noen oppleves det nesten som et nederlag å innrømme at babyen ikke vil sove om natten. Slik skal det ikke føles. Du kan være verdens beste mor eller far selv om babyen din sliter med søvnen, og hvor raskt du får babyen din til å sove er ikke noen målestokk på hvor flink du er som forelder, understreker Caroline Lorentzen hos.


Når sover babyen hele natten ? En kjent problemstilling for mange nybakte foreldre er å ikke få sovet ordentlig ut om natten.

Det kan skyldes at babyen rett og slett ikke sover lenge om natten , våkner hyppig eller har stort behov for nærhet eller mat. Barnet må imidlertid få lov til å snu seg som det selv vil i løpet av natten. Du trenger altså ikke stå opp om natten for å legge det tilbake på ryggen.


Skal alle babyer sove på ryggen? Hvis barnet ditt er sunt og friskt, skal det sove på ryggen. Baby som ikke vil sove på natten.


Datteren min blir 1mnd i morgen, virkelig ett englebarn på dagen og kvelden.

Men når klokken begynner å nærme seg midnatt, så slår hun seg helt vrang, hylskriker til tider og vil absolutt ikke sove. Seks tips hvis babyen våkner midt på natten Det er ikke morsomt å stå opp midt på natta , hver dag, fordi babyen hyler og vil opp. Vi gir deg seks gode råd! Det er mange veier til målet om å få babyen til sove om natten - heldigivs!


Må man skifte bleie på barnet, så gjør dette med så lite ståhei som mulig. Ikke lek eller snakk med barnet. Er barnet tørst, så gi det vann. Du kan ikke forvente at barnet av seg selv finner et fast og regelmessig søvnmønster de første ukene. Sover barnet greit på natten , gjør det ikke noe om det fortsatt trenger å sove lenge på dagen.


Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid. Sover barnet mye på dagen og lite på natten , bør man justere på dette, mener Fuglestad. Sove på foreldrenes soverom eller eget rom?


En del foreldre syns det er greit å ha barnet i egen seng, men på foreldrenes rom den første tiden. De vil da lettere høre om barnet har behov for noe på natten og barnet er lettere tilgjengelig for amming. Foreldrene sier at de slapper av og sover bedre på dette viset.


Barn er ikke født med den normale døgnrytmen vi opparbeider oss over ti og det tar tid å venne barnet til å sove mesteparten av tiden på natten.

En gradvis tilvenning må til. Undersøkelsen hennes viste at av barn ved seks måneders alder våkner i løpet av natta. Search For The Baby. I denne perioden mangler barnet ofte et klart søvnmønster, men dette bedres etterhvert som barnet utvikler seg.


Når nervesystem og hormonproduksjon kommer ordentlig i gang, vil skillet mellom dag og natt bli klarere, og barnet vil foretrekke å sove mer om natten. Har dette vært med på å hjelpe han til å klare å sove gjennom natten tro? Så tenkte jeg også at dette selvfølgelig kun var en natt å at jeg ikke måtte ta dette for gitt at han nå gjør dette hver natt. Var jeg som mor, som selvfølgelig ble litt for overivrig.


Hvis du i månedsvis har slæbt dig gennem dagen helt mast oven på nattens tumult, er det tid til at sætte ind med nye metoder. Der findes, ikke overraskende, ingen mirakelkur, som får dit lille pus til at sove lydløst natten lang, for børn er forskellige og har forskellige sovevaner. Det er fort gjort at et barn som ikke sover , blir en syndebukk i familien, advarer den erfarne helsesøsteren. Få barnet til å foretrekke sin egen seng. Høres ut som at det er for lite fast føde på dag, Og han tar det igjen med amming på natt.


Les flere nyheter her. Hvis du kutter ned på den ammingen kan det hende han spiser mer på dag og sover bedre. LES OGSÅ: Sprø ting som skjer når du sover.


Men det er nødvendigvis ikke hele fasiten. Et tegn på at man ikke har det helt greit. Børge Sivertsen, som er psykolog og søvnforsker ved Folkehelseinstituttet i Bergen, har forklart at oppvåkninger om natten kan være et tegn på at man ikke har det helt greit. Det kan være aktuelt å sette en sikring på toppen av trappen og sørge for at vinduer er låst. Noen leger anbefaler å vekke barnet hver natt like før den tiden de vanligvis starter å gå i søvne, har mareritt eller nattskrekk.


Det finnes ikke god nok dokumentasjon på om dette hjelper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg