tirsdag 13. oktober 2015

Bihulebetennelse sykemelding

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Jeg har vært syk i et par dager nå, og har i dag blitt verre. Har de karakteristiske tegnene på bihulebetennelse. Til helgen skal jeg på jobb (lørdag og søndag) - jobber på et sykehjem.


Smerter rundt øynene, øverste del av panna, kinnebeina eller til og med øverste del av tennene, kan være symptomer på en bihulebetennelse. Bli hjemme fra jobben og gå til en lege for å sjekke om du trenger antibiotika eller annen behandling. Alvorlig bihulebetennelse som ikke blir behandlet kan gi varig skade av slimhinne i bihule og nese. Ny behandling av ikke-allergisk rhinitt.


Ikke-allergisk rhinitt er en svært vanlig plage som kan påvirke livskvaliteten. Aleris Frogner tilbyr nå en ny, effektiv behandlingsmetode. Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa.


Høysnue og andre allergier kan også forårsake bihulebetennelse. Dersom bihulebetennelsen varer lengre enn én uke, kan det skyldes en bakteriell infeksjon. Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk. Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans.


Bihulene slipper luft gjennom trange passasjer bak nese, kinn, panne og øyne. Det oppstår sjelden bihulebetennelse i sunne bihuler. Infeksjonen gjør at det dannes puss eller verk i bihulen. Vi har to kjevehuler, to pannehuler, mange små bihuler rundt nesen og en bihule inn mot hjernen. Det er i kjevebihulene og pannebihulene det er vanligst å få bihulebetennelse.


Den som har hatt en skikkelig bihulebetennelse i løpet av livet, vet hvor vondt det er når det verker i pannen, kjeven, rundt nesen eller bak øynene. I alle disse hule luftlommene skal luft ventileres inn og slim dreneres ut, men når denne mekanismen ikke fungerer, gir det trykksmerter og den karakteristiske tett i skallen-følelsen. Alt om bihulebetennelse.


Vanlige årsaker til kronisk bihulebetennelse. De vanligste årsakene til kronisk bihulebetennelse er hovne slimhinner (grunnet infeksjon i øvre luftveier), allergi, mekanisk avstengning av nesepassasjen (medfødt eller oppstått skjevhet) eller betennelse i en tann, som kan føre til gjennombrudd av betennelse til. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Men det ble såpass ille at jeg dro litt tidligere hjem fra jobb. På fredagen gikk jeg på jobb men kjent.


Ved bihulebetennelse er bihulene betente og hovne, og fører til at åpningene til nesen blokkeres slik at slimet ikke kan renne ut og det oppstår betennelse. Hjemmebehandling av bihulebetennelse. Har akkurat vært hos legen som har sykemeldt meg pga bihulebetennelse. Legen var en helt ny turnuslege, og hun sa bare til meg at jeg måtte ligge høyt i sengen, ta paracet og vente til det går over. Har aldri hatt dette før, men trodde det var vanlig å få antibiotika.


Turnuslegen ville imidlertid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg