fredag 16. oktober 2015

Kjeks med eggeplommer

Et nettsted om mat. Deilige, seige, søte kjeks med masse peanøttsmak. Dette er de beste kjeksene jeg noensinne har spist, ropte Madammen ekstatisk fra kjøkkenet. Løsningen er selvsagt å finne gode ting hvor du bare trenger eggeplommer og ikke eggehviter. Men, om noen lurer: Ja, du kan fryse ned eggeplommer.


Men, nå til oppskrifter med eggeplommer.

Har masse eggeplommer til overs (12) og lurer på om det er noe jeg kan bruke de til eller må jeg bare helle de i vasken? Sammen hva det er egentlig. Julekaker med BARE eggeplommer - Høytider og. Moren min er ellevill etter denne formkaken. Kaken ser tilsynelatende ordinær ut, men når du tar en smakebit skjønner du at mye smør, eggeplommer og kremfløte faktisk gjør en forskjell.


Serveres gjerne sammen med krem og hermetisk frukt eller bær. Etter min mening er Gullkake selveste vinneren blant alle formkaker! Eggeplommer kan med fordel røres sammen og oppbevares i en liten plastboks med lokk.


Merk gjerne boksen med antall eggeplommer.

Eggeplommene bør enten brukes i løpet av et døgn eller settes i fryseren. Det beste er nok å bruke dem straks, så de ikke blir glemt. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.


SJOKOLADEKJEKS MED. Cointreau, Amaretto eller lignende. Dypp fingerkjeks (ladyfingers) i kruttsterk kaffe og legg et lag kjeks i bunnen av en springform. Dekk med et lag ost. Nytt lag kjeks , avslutt med ost, og dryss kakao på toppen.


Veldig, veldig godt. Tilsett biter med spekeskine som du har vannet ut en smule, tilsett hakket gressløk eller purre, samt krydre røra lett med kvernet pepper og hva du ellers måtte like. Topp med ost, og steik først på svak varme i en dyp stekepanne med lokk, før du mot slutten tar av lokket og stapper hele greia i stekeoven for å få osten lett gyllen. Det er onsdag og tid for Theas tips.


I dag skriver jeg om noe jeg tror de alle fleste kan bli flinkere til, inkludert meg selv. For eksempel når jeg lager is, tar jeg alltid vare på eggehvitene og setter de pent inn i kjøleskapet. Fylte kjeks 2g hvetemel g potetmel 1g mykt smør 1g melis ts vaniljesukker egg eggeplomme ca. Gjenta med et nytt lag med krem, litt kjeks og jordbær.


De skal ikke bli brune. Det går fort mot slutten, så det kan være lurt å følge med litt.

Oppskriften gir ca. Kjeksene kan fint nytes som de er eller du kan pynte dem med melisglasur og ønsket dekor, for eksempel Smarties. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.


Rør inn eggeplommer og melk og sikt inn hvetemel og bakepulver. La den stå litt kaldt, så blir den lettere å arbeide med. Mal mandlene og bland med melis og vin. Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.


Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg