fredag 16. oktober 2015

Gudmor dåp

Sprell har klassiske dåpsgaver - Mye fint og stort utvalg - Kjøp her! Frakt kun 5- Gratis innpakning. Dåpsgaver som garantert faller i smak og som blir et minne for livet.


Gratis frakt - Vi sender innen timer, eller hent i butikk. Ved dåp i våre dager er fadderen vitne om at dåpen er foretatt, og de blir bedt om å være med å gi barnet kristen opplæring.

De kan under dåpshandlingen ha særlige oppgaver som å bære barnet eller ta av barnets dåpslue. En kvinnelig fadder kalles gjerne gudmor , en mannlig fadder gudfar. Forelder bestemmer selv om de vil bruke denne tittelen. Hvem som er gudmor eller gudfar registreres ikke i det kirkelige registeret.


Hva har man på seg i dåpen ? Dåp – tale fra foreldre. En av foreldrene ønsker velkommen til dåpen. De takker for at så mange kunne komme, og takker for gavene.

Om man er fadder til dåpsbarnet sier man kanskje noen velvalgte ord på dåpsdagen. Forteller sannsynligvis litt om forholdet til barnet og kanskje litt om hvordan man har tenkt å holde dåpsløftet. Trenger ikke være noen lang tale, men hjelp til denne kommer sikkert godt med. De andre dåpsvitnene kalles faddere. Men kirken tillater opptil faddere.


I tillegg kaller man vanligvis den fadderen som tar av luen, for luefadder. I kirkeboka derimot betegnes alle som faddere. På denne siden har vi samlet flere flotte dikt som kan passe til dåpen. Et fint alternativ til et dåpsdikt, kan være å sitere et vers eller to fra en dåpssalme. Sitater til bruk ved fødsel, dåp og navnedag.


Gudmor og gudfar En gudmor eller gudfar kalder man gerne den person, som bærer barnet til dåben. Det er for det meste en af fadderne. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her.


Når et skip eller en større båt sjøsettes eller overleveres fra skipsverftet er det vanlig med en dåpsseremoni. Selve dåpen utføres av en gudmor , som annonserer navnet og rett etterpå knuser en flaske med champagne mot båtsiden. Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en koselig hilsen til den lille eller foreldrene.


Men det heiter altså berre fadder formelt sett.

Som fadder har du inga jurdidisk ansvar for barnet. En dåp er en høytidelig anledning, og du vil gjerne skape en god stemning med noen små dikt? Du skal kun hjelpe til med å oppdra barnet i den kristne tru.


Hos Bjørklund finner du dåpsgave til barnedåp og navnedag. Vi har et stort utvalg dåpsgaver i forskjellige prisklasser som passer både gutter og jenter. Gå inn på våre nettsider eller besøk en av våre mange butikker og kjøp din dåpsgave i dag. Man pynter seg til en dåp.


Noen bruker buna andre vanlige fine klær - som til en bursdag kanskje? Fadderene er med opp til døpefonten. Brødsmulesti Store norske leksikon Språk og litteratur Språkvitenskapens fagdisipliner Leksikografi Leksikografi, utarbeiding av ordbøker og undersøkelse og utvikling av teorier om ordbøkers tilkomst, egenskaper, formål og bruk. Med de beste lykkeønskninger til din dåp ! I dag ble du båret i kirken inn I dag ble du båret i kirken inn jeg hørte klokkene kime Må du vokse opp med et livsglad sinn og ha det til siste time Nå er du skrevet inn i det Guds store bind med alles navn Nå livsferden din føre deg trinn for trinn mot Herrens favn.


Ukjent Kjære barn Kjære.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg