onsdag 17. august 2016

Mammapermisjon 2018

Beregning av foreldrepenger. Dersom både mor og far har vært yrkesaktive i minst seks av de siste ti månedene før permisjonen begynner, gir folketrygden dem rett til foreldrepenger tilsvarende full lønn i uker, eller prosent lønn i uker. Som mammapermisjon , er også pappapermisjon på uker.


Mammapermisjon 2018

For å ha rett til fedrekvote må både mor og far ha rett til foreldrepenger. Pappapermisjon kan far ta når som helst i perioden for foreldrepermisjon, med unntak av ukene før termin, samt de seks ukene etter fødsel. Pappaperm, også kalt fedrekvoten, er på uker ved uttak av 1prosent foreldrepenger, mens den er på uker ved prosent foreldrepenger. Hvis barnet ditt er født før 1. Det samme antallet uker gjelder for mammaperm. Ved prosent uttak er mødre- og fedrekvoten uker etter 1. Foreldre har rett til permisjon i til sammen måneder.


Mer konkret vil det si uker ved prosent uttak, og uker ved 1prosent uttak, og uansett så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden. Det er mulig å velge flere alternativer for å forlenge permisjonstiden. Merk: Regelverket for kvotene endret seg både 1. Se kvoter for barn født eller adoptert: 1. De som har rett på foreldrepenger får foreldrepenger tilsvarende full lønn i uker, eller prosent lønn i uker. Har du fått barn 1. Både mødre- og fedrekvoten har økt fra til uker.


Mammapermisjon 2018

Fordelen med prosent dekningsgra er at dere får uker med permisjon til sammen, mot uker om dere velger 1prosent lønn. Man kan velge å få 1 dekning, inntekten din blir dekket fullt ut opptil ganger grunnbeløpet, men gir uker kortere permisjon. Hva innebærer retten til foreldrepermisjon?


Disse månedene omfatter mors rett til permisjon i inntil uker under svangerskapet og seks ukers permisjon som er forbeholdt mor etter fødselen. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå.


Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Da var det altså min tur. For nå dager siden kom lille Aurora til verden og snudde opp ned på tilværelsen vår. Arbeidstaker har i gitte tilfeller lovfestet rett til permisjon.


Sticos holder deg oppdatert. Permisjonen dekkes ofte helt eller delvis av ytelser fra NAV, enten direkte til arbeidstaker eller som refusjon til arbeidsgiver. I andre tilfeller plikter arbeidsgiver å dekke.


Mammapermisjon 2018

Denne økningen ble tatt fra fellesperioden, slik at denne ble kortere og er på uker med 1prosent uttak. Fellesperioden er nå uker. Og da gjelder det å holde tunga rett i munnen - det er nemlig ikke alle regler som er like enkle å forstå, eller som alle er klar over.


Husk å logge ut når du er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg