onsdag 31. august 2016

Gravid varm

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det kan bli ubehagelig dersom det blir altfor varmt , og fosteret kan i verste fall ta skade av det dersom du blir overopphetet.


I andre og tredje trimester er det ingen fare for at barnet kan ta skade av sol og varme.

Syv sommertips for gravide : 1. Ingen studier har vist kjernetemperatur på over 38. Dette er heller ikke funnet hos gravide som sitter i varme bad (opptil grader), eller oppholder seg i varm og tørr badstu (opptil grader og med prosent relativ fuktighet) i opp til minutter. Arbeidstemperaturer på mer enn 35°C kan skade fosterets utvikling. Slike temperaturer kan for eksempel forekomme i glassblåserverkste svømmehall, ved store industriovner og i drivhus på sommerstid.


Mange gravide unngår aktiviteter som fører til at man blir veldig varm , rett og slett fordi det føles ubehagelig. Varm mat skal være rykende varm.

Bakterier vokser i lunken mat. Ved temperatur over 70°C drepes de fleste bakterier. Er det lenge til maten skal serveres, er det bedre å kjøle maten raskt ned og varme den opp igjen. Når du bruker mikrobølgeovn til å lage mat, bør du røre om eller la retten stå noen minutter så varmen fordeler seg jevnt. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.


I tillegg er gravide ofte noe mindre aktive enn ellers, noe som også øker risikoen. Symptomene på blodpropp kan variere fra svært vage til sterke smerter i leggen eller låret. Foten kan være hoven og varm. Enkelte kan også få feber.


Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt, for eksempel på pizza og gratenger, er trygge å spise for gravide.


Gjennom varmebehandling over ºC i mer enn sekunder vil Listeriabakterien dø. Du kan derfor fint spise alle ostetyper som du vet har vært varmebehandlet godt.

Gravide kan trygt spise upasteurisert ost i varm mat. Jeg fikk høre da jeg var gravid at det ikke var farlig å ta seg et varmt bad hjemme, men at man burde unngå varme offentlige ba og da spesielt boblebad. På grunn av bakterievekst. Men jeg vet ikke hva som er riktig.


Tror vel også at du som gravid får det ubehagelig før fosteret i magen. Graviditeten medfører en lang rekke endringer i kroppen, helt fra de første symptomene på at du er gravid , til vondter og plager når du går høygravid. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte. KJENNER DU DEG IGJEN?


Mange av de følgende tegnene kan være symptomer på helt andre ting. Når blodet ikke strømmer like kjapt tilbake til hjertet, men samler seg i føttene, samles også væske i vevet og føttene vokser. Det er ofte verst mot slutten av svangerskapet, når hun står mye eller når det er varmt i været.


Heldigvis forsvinner hevelsen etter fødselen, men føttene kan forbli større enn før hun ble gravid. Hvis du sliter med søvnen, er det beste tipset å slappe av og godta at dette er helt vanlig når du er gravid. Man må prøve å ikke se på det som et problem, men akseptere situasjonen, sier legen.


Det er nemlig helt normalt å sove mindre når man er gravid. Ikke er det farlig heller, selv om det kan være veldig slitsomt. Kalkun: Dette rene kjøttet kan spises både varm og kaldt. Det viktigste er at kjøttet har vært godt gjennomstekt. Lutefisk: Det er ingen problem for gravide å spise lutefisk.


Mot varme : Vurder grense for forsvarlighet. Sjekk om ventilasjon er justert riktig, og vurder tiltak som ekstra pauser, tilgang på drikke, vifter, kjøleanlegg med videre. Mot kulde: Vurder grense for forsvarlighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg