torsdag 25. august 2016

Trøske baby vil ikke spise

At barnet ikke plages vil si at det spiser som normalt og ikke er. Trøske hos baby – hvad skal du. Det er en veldig vanlig tilstand og det vil i svært mange tilfeller gå over av seg selv, uten noen form for behandling. Ofte kan mor oppleve sopp på brystknoppene sine samtidig som barnet har trøske , hvis hun ammer.


BABY SOM IKKE VIL SPISE : Har du et spedbarn som ikke vil spise ? Overgangen fra melk til fast føde kan være utfordrende for de minste, men det finnes heldigvis råd som kan få bukt med problemet.

Dersom belegget ikke lar seg fjerne eller blir rødt og sårt under, har barnet sannsynligvis trøske. Dersom barnet har problemer med å spise på grunn av trøsken, kan du gi det moset eller flytende mat til dere har vært hos legen. Yoghurt har ofte en gunstig effekt på trøske. Min lille har muligens både trøske og omgangsjuken hvit belegg i munnen og kastet opp i natt.


Men han vil da ikke spise mat. Jeg ammer kun om morgningen og har dermed ikke såå mye melk lenger. Noen tips når han da ikke vil ha mat og jeg ikke får ammet på dagen? Han tar morsmelka mi men ikke noe annet.


Ved trøske må både mor og barn behandles, selv om symptomer bare sees hos en av dem.

Ikke bare kan det gå ut over melkeproduksjonen, det ser også ut som om trøsken ”biter seg fast” hvis man venter for lenge. Men det kan være aktuelt å kontakte lege dersom symptomene på trøske i munnhulen ikke forsvinner etter et par dager, eller hvis du ser at belegget sprer seg eller at barnet ditt får vondt når det spiser eller ammes. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel.


Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske. Barn som ikke vil eller kan spise , er noe av det mest belastende man kan oppleve som foreldre. For mange er det under måltidet man samles som familie og har tid sammen. Det kan få store konsekvenser dersom denne tiden preges av bekymring og ensidig fokus på et barn som ikke spiser. Hva er spiseproblemer hos barn?


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spebarn kan få vondt i munnen eller svelget av trøske og ikke ville spise , noe jeg absolutt ikke får inntrykk av at var et problem for dere. Hun kranglet og skrek, og ville ikke spise. Humøret gikk opp og ned.


Vi som bekymrede førstegangs foreldre tok kontakt med helsestasjonen. Legen kunne bekrefte at det var trøske og skrev ut resept. Skjul at jeg er logget inn.


De fleste vil vokse av seg spiseproblemene, men noen få vil i en periode ha behov for næring via sonde eller peg (knapp) på magen.

Baby vil ikke spise ! Premature barn er overrepresentert i denne gruppen. Bekymret for barnets spising? Gørbitz har forståelse for at foreldre er bekymret når barnet ikke spiser , eller kanskje ikke spiser nok.


Lur inn tingene barnet ikke liker Vil ikke barnet spise grønnsaker, eller ikke den grønnsaken du vil det skal spise , må du bare fortsette å servere den, og kreve at barnet smaker på den. Men er du bekymret for at barnet ikke får i seg viktige næringsstoffer mens du venter, er det lov til å snike matvarene inn i ting barnet liker. Nå er vi inne i en veldig ()morsom periode hvor vår 3-åring spiser utrolig lite mat.


Vanligvis er hun den som spiser nesten like mye som meg, men nå pirker hun bare i maten. Også de rettene vi vet at hun elsker. Dermimot maser hun høl i hodet på oss mellom måltidene.


Da vil hun ha godteri, kak. Kokken mener at mat lett kan bli et maktmiddel. Mat er noe barn skjønner at de kan styre.


De forstår fort at vi foreldre kan tvinge på dem langstøvler, men vi kan ikke presse dem til å svelge en gulrot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg