tirsdag 9. august 2016

Kalkulator med kvadratrot

Finn laveste nettpris her. Hva er kvadratrot ? Kvadratrot skrives med tegnet √. Avansert online kalkulator. Det er gratis og lett å bruke vår kalkulator.


Den støtter de fire vanlige regnemetodene, trigonometri og masse annet.

Kalkulatoren kommer til å utvides med flere funksjoner i neste oppdatering. Tallet eller uttrykket man skal ta roten av kalles radikanden. Radikanden er definert som positiv.


Roten av et positivt tall vil alltid ha to løsninger med samme absoluttverdi, en positiv og en negativ. Hendig kalkulator som fungerer i alle nettlesere. Inneholder funksjoner for alle vanlige regnearter, kvadratrot , prosent, minnefunksjon mm. I matematikken er kvadratroten til et tall det tallet som multiplisert med seg selv gir som resultat.


For eksempel er =, siden × =. Men hvis vi starter med et negativt tall, blir det annerledes.

Vi vet at (− 7) = 49. Men ved å ta kvadratroten av kommer vi ikke tilbake til − 7. Kan vi gjøre noe lurt når vi skal finne kvadratroten til et stort tall, for eksempel 324? Først ser vi på et eksempel med et mindre tall.


Beregninger gjøres med flyttall med høy presisjon. Som desimalskille kan både komma (norsk standard) og punktum brukes. Tast inn nummeret og trykk beregne knappen.


Vær så snill og revurder å blokkere reklamer på denne nettsiden. I matematikk er kvadratrota til eit positivt, reelt tal a, det positive reelle talet som ganga med seg sjølv gjev a som resultat. Vi gjør også det, men inntekter fra reklamer lar oss drive nettsiden vår og tilby tjenestene våre gratis. Til dømes er =, sidan × = 9. Brøk kalkulator med parenteser og potenser beregner brøker, blandede tall og desimaltall online.


Grunnleggende funksjoner: addisjon, subtraksjon, multiplikasjon, divisjon, parentes, potenser (heltallige positive og negative eksponenter). Kalkulator på nett Den første elektroniske kalkulator kom tilbake på 60-tallet og var inspirert av den gamle kuleramme kalkulator. Med våres praktiske kalkulator , kan du raskt og enkelt beregne tall ved hjelp av tillegg , subtraksjon , divisjon og multiplikasjon.


Vitenskapelig kalkulator lar deg utføre komplekse beregninger ved hjelp av ulike trigonometriske funksjoner: sinus, cosinus, tangent, cotangent. Online Kalkulator kan øke tallet til en kraft, beregne logaritmen til nummeret. Brukervennlig kalkulator med vinklet skjerm som har plass til opptil tolv sifre.

I tillegg til addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon har den en minnefunksjon samt prosent-, kvadratrot - og konstantregning. Vi presenterer deg online kalkulator som beregner grunnleggende matematiske operasjoner samt komplekse matematiske uttrykk. Derfor kan beregningen gjøres for å løse alle oppgaver i matematikk og på et annet. EU stenger ikke Huawei ute fra 5G-nettet. Hvordan beskytte et sårbart Internett.


Bli med i samtalen. Derivasjon av kvadratrot. Hvis man har en funksjon f som er lik kvadratroten av x, er dens deriverte lik ½ ganger x opphøyd i minus ½. Dette ser kanskje litt merkelig ut, men faktisk kommer denne regelen fra potensregelen. Matematisk er kvadratrot det samme som å ta et tall i halv potens.


En kan selvsagt bare skrive det samme i kladdeboka si som står på skjermen, men det som er ekstra smart med kalkulatoren er at den tydelig viser, både med kommentarer og fargebruk, hvordan man går frem for å løse oppgaven. Dermed er det også en god porsjon læring til stede, slik at man lettere kan løse tilsvarende oppgaver senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg