mandag 29. august 2016

Brystbetennelse før fødsel

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Tilstanden inntreffer oftest et par uker etter fødselen. Vanlige symptomer ved brystbetennelse er melkespreng og smerter i brystet. Huden på brystet blir har rød og hoven.


I tillegg får mange feber, frysninger og hodepine. Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten behandling, kan det også utvikle seg en såkalt brystbyll. Ja, det er mulig å få brystbetennelse før fødsel. Du skal verken klemme ut melk med hendene eller bruke pumpe før barnet er født. Forsøker her inne siden det var lite respons å få på anonym.


Som førstegangsfødene har jeg ikke noen erfaring med dette, håper derfor noen kan komme med gode råd. Har hatt råmelk et par måneder allerede. Det er fortsatt et par uker igjen til termin. De siste par dagene har et område på det ene br.


Brystbetennelse gir influensaliknende symptomer. Dårlig ammeteknikk og mangelfull tømming av brystet kan bidra til utvikling av brystbetennelse. Hensikten med denne oversikten var å vurdere effekten av ulike tiltak som hadde til hensikt å forebygge brystbetennelse eller at den påfølgende varigheten av amming ble forkortet. Melken er ikke skadelig for babyen, selv om du har brystbetennelse.


Håndpumper kan fås kjøpt på apoteket. Tøm brystet minst hver annen time på dagen, og minst hver tredje time om natten. Ofte forsøkes dette som eneste behandling i ett døgn, før antibiotika eventuelt må brukes.


Hvis legen mener at det dreier seg om en brystbetennelse , må den behandles med antibiotika. Før en starter antibiotika-behandling, tar legen en melkeprøve som sendes inn til dyrkning. Ved hjelp av en dyrkningsprøve kan en ofte finne ut hvilken bakterie som forårsaker betennelsen og hvilket antibiotikum som virker. Behandling av brystbetennelse.


Dette vil vanligvis ha god effekt og gjøre antibiotikabruk. Kjenner man harde, kileformede klumper i brystet er noen av melkegangene blitt tilstoppet og vevet rundt blir etter hvert irritert og betent på grunn av at melk hoper seg opp i brystet og blir presset ut i brystvevet. En venninne av meg fikk det et par uker før fødsel , husker hun var helt sjokkert.


Ved brystbetennelse blir brystet gjerne hovent, varmt, rødt og smertefullt. Ofte kan man kjenne en kul eller hevelse i området av brystet som er betent. Bakterien som ofte er årsaken til brystbetennelse , er gule staylokokker (staph. aureus), som er en del av den naturlige bakteriefloraen på huden.


Er det brystbetennelse ? Nei, det dreier seg nok om tilstoppede melkeganger. Når du har sikret deg at melken renner godt masserer du varsomt over det vonde feltet mot brystknoppen, og gir deg ikke før området er mykt og tomt igjen. Vær skånsom mot brystet, ellers kan du gjøre vondt verre og skade brystvevet. Den viktigste behandlingen av brystbetennelse er amming.


Ammehjelpen råder at barnet dier hver andre time på dagtid og minst to ganger på natten, sier Greve. Hun gir flere råd du kan følge før du oppsøker lege. Har veldig vondt på innersiden av det ene brystet, og lurer fryktelig på hva dette kan være! Sambo koset en del med brystknoppene i gårkvel og i løpet av natten har disse smertene kommet.


Noen som vet hva det kan være? Kan det være tette melkeganger, eller er ikke det mulig å få før melka har k. Inflammatorisk brystbetennelse oppstår gjerne ved for sjelden tømming av brystet, ved tette melkeganger som ikke tømmes. Som regel vil hyppig tømming av brystet i ett døgn være førstevalg i behandling av brystbetennelse , bortsett dersom du har dårlig allmenntilstand allerede ved første legebesøk. Ved bedring fortsetter du tømmingen.


Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, regnes det som en for tidlig fødsel. Fødeplass og fødetilbud Jordmor og fastlegen din hjelper deg å velge det beste fødestedet for deg. Fødestue, fødeavdeling og kvinneklinikk gir ulike tilbud. For de aller fleste gravide er riene den virkelige starten på fødselen.


For selv om vannet har gått og du kanskje er på vei til sykehuset, er ikke kvinnen i fødsel før riene begynner, forteller jordmødrene Foreldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg