mandag 8. august 2016

Hovne mandler voksen

Symptomer på hovne mandler kan omfatte slike ting som feber, rødhet i mandel området eller halsen, en gulaktig slimete belegg på mandlene , smerte mens svelge, dårlig ånde eller hovne kjertler i nakken. Hovne mandler kan behandles avhengig av symptomene. Tonsillitt gir sår hals som varer i flere dager og det kan gjøre vondt ved svelging. Barn har ofte feber.


Andre symptomer kan være hodepine og tap av matlyst.

Har du hovne lymfekjertler kan de ofte kjennes som kuler under kjeven og på halsen. Kikker du inn i halsen kan mandlene være dekket med hvitt belegg eller hvite flekker. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Tilstanden kan også ses i fravær av betennelse, og kalles da for tonsillehypertrofi.


Tonsillehypertrofi er vanligst hos barn, og går vanligvis over etter som barnet vokser. I noen ganger er det. Forstørrede mandler er en vanlig tilstan spesielt blant barn i alderen to til seks år.

Hos barn vil de forstørrede halsmandlene bli mindre plagsomme med årene, fordi plassforholdene i svelget blir romsligere etter som barnet vokser mens mandlene i liten grad vokser. Fjerning av mandlene blir utført dersom du har: Gjentatte akutte betennelser i mandlene. Kronisk betennelse i mandlene med symptomer som dårlig ånde, pusspropper fra mandlene eller lymfeknutehevelse på halsen. Kanskje er det halsbetennelse som er årsaken til dine hovne mandler ? Uansett, det finnes nok av tips som kan bedre tilstanden.


Enkelte av disse tipsene kan være såkalte kjerringrå og mangler dermed vitenskapelig dekning. Betennelser i mandlene eller er en sykdom som forårsaker hovne mandler , og den kommer av virus eller bakterier i halsen. I dagens artikkel vil vi dele noen naturlige tips for å lindre og forebygge halsbetennelse. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget.


Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Ved halsbetennelse blir mandlene så store at de synes veldig godt på halsen. Legen min råder meg til å fjerne mandlene , men jeg er så skeptisk da jeg har hørt at det ikke er bare, bare i voksen alder.


Jeg lurer på om det er noen her i 30-årene eller eldre som har fjernet mandlene og kan fortelle meg sine erfaringer med dette. De ligger mellom de to ganeseilene som strekker seg ned fra ganen og til munngulvet bakerst i munnen.

Også hos en og samme person veksler størrelsen av tonsillene. Tonsillene varierer betydelig i størrelse fra person til person. Kyssesyke, eller mononukleose, er en virusinfeksjon som smitter via spytt, for eksempel ved kyssing. Ungdom rammes oftere enn andre.


Typiske symptomer ved kyssesyke er sår og vond hals, hovne mandler og hovne lymfeknuter. I tillegg vil allmenntilstanden være redusert. Det er viktig å ta det med ro når du har kyssesyken. Dette skjer når mandlene ikke klarer å stå imot inntrenger-bakteriene.


Vi har idag strengere regler for fjerning av mandlene enn tidligere, og det brukes normalt narkose under inngrepet. Når skal man oppsøke lege på grunn av hovne lymfeknuter? Hvis det vokser fram kuler på halsen uten at du har halsesyke med feber, eller i armhulene eller lysken uten at du har noen sår eller infeksjoner, bør du for sikkerhets skyld undersøke om det er noe galt.


Noen egentlig behandling finnes ikke. Man forsøker å lindre de symptomene som følger med. Mandelen er et spiselig frø som vokser på treet Prun us dulcis, mer kjent som mandeltreet. Mandler har sin opprinnelse fra midtøsten men USA er nå verdens største produsent. Mandlene vi kjøper på butikken har som oftest fått skallet fjernet.


De selges enten rå (ofte referert til som naturlige) eller ristet. Har du bronkitt betyr det at slimhinnene i luftveiene er betente ( hovne ). Nesten alle typer bronkitt er forårsaket av en virusinfeksjon og går vanligvis over innen tre–fire uker. Bronkitt oppstår gjerne noen dager ute i forløpet av en virusinfeksjon, for eksempel influensa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg