tirsdag 9. august 2016

Kostholdsplan gravid

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Folat er svært viktig for kvinner som er blitt gravide eller planlegger å bli gravide. Tilskudd av folat reduserer risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret og det anbefales at man tar tilskudd av 4µg per dag frem til uke i svangerskapet.


Vitamin D er viktig for både mor og foster. Dessverre finnes det noen gravide kvinner som har et sug etter ting som ikke er mat, som f. Dette er en tilstand som kalles pica. Hvis du har et sug etter å spise ting som ikke er mat, bør du snakke med legen din om dette. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


Behovet for kalsium øker også når du er gravid. Kalsium må til for at barnet skal utvikle skjelettet sitt. Gode kilder til kalsium i kosten er meieriprodukter. For å dekke behovet for 9mg kalsium per dag bør du få i deg minimum tre porsjoner meieriprodukter per dag.


En porsjon tilsvarer et glass melk eller to skiver ost eller en yoghurt. Kosthold under graviditeten. GRATULERER så mye med den lille i magen! Du er i ferd med å bringe en nytt, lite menneske inn i denne verden. Mange mødre blir mer opptatt av kosthold når de går gravide.


En kostholdsplan er en oversikt over hva du skal spise. Det er en plan som er individuelt tilpasset den enkeltes behov og preferanser. Treningen består i både motstandstrening (vektløfting) og bøyeøvelser.


Det er begrenset med kunnskap om styrketrening i svangerskapet, men generelt anbefales det å trene med litt lavere vekter med mange repetisjoner. Fordi leddbånd blir slappere i svangerskapet, bør den enkelte gravide tilpasse bøyeøvelser i forhold til sin situasjon. Proteiner er viktige for barnets vekst. Hvis du er gravid og vegetarianer, er det ekstra viktig at du passer på proteininntaket.


Det samme gjelder for jern. Les om hvordan du får i deg nok jern. Jernmangel er veldig vanlig blant gravide. Spis fisk et par ganger i uken. Hold Ctrl-tasten nede.


Jeg er altså ikke imot proteinpulver hver dag dersom man av en eller annen grunn ikke får i seg nok mat, men jeg synes det er greit å holde fast ved at det er et tilskudd og ikke et element i kostholdet – spesielt som gravid. Jeg bruker det fortsatt i baking og diverse, og det tilsvarer kanskje et par scoops i måneden. Når du er gravid er det ekstra viktig å spise variert slik at du får i deg alle de næringsstoffene du trenger.


Samtidig må gravide unngå meieriprodukter som er laget på upasteurisert melk. Du har vært gravid i over ni måneder, gjennom tre trimestre og store forandringer skjer med kroppen. Er det ikke sprøtt å tenke på hvor kul kroppen er som kan produsere helt nye liv og tilpasse seg hva det måtte være av endringer som følge av det? Paracet, og andre legemidler som inneholder virkestoffet paracetamol, er førstevalget av smertestillende legemidler til gravide.


Gravide Paracet og gravid - riktig bruk. Legemiddelet ansees som trygt i små doser og ved kortvarig behandling, men skal ikke brukes over lengre tid. Mer enn halvparten norske gravide får i seg urovekkende lite jod og anbefales jod i form av kosttilskud så dette gjelder ikke bare hvis man har et plantebasert kosthold.


KalsiuBruk gjerne kalsiumberikede matvarer som f. Et godt måltid midt på dagen gir nye krefter for små og store, og hjelper til å holde konsentrasjon og humør oppe gjennom dagen. Matpakke kan være mer enn tradisjonelle brødskiver og pålegg, for eksempel medbrakte middagsrester eller salat. Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg