onsdag 3. august 2016

Allergisk mot morsmelk

Dersom barnet utvikler allergi mot eksempelvis kumelk eller egg i ammeperioden, bør mor unngå å spise disse matvarene da proteiner kan gå over i morsmelken og gi symptomer hos barnet. Kostendringer må gjøres i samråd med lege eller annet helsepersonell. Dersom mor har et melkefritt kosthol bør hun ta kalsiumtilskudd.


Jeg har en sønn på år som har vært sterkt allergisk mot melk, egg, soya, jordbær og sennep. Han reagerte fra svært ung alder, og jeg gikk på diett fra han var omlag mnd for å kunne amme.

Han begynte med utslett og urolighet bare noen få uker gammel, og har vært plaget med hissig eksem. Han har nå vokst av seg alt unntatt. At hun er allergisk mot morsmelk høres usannsynlig ut, men kanskje mot noe du spiser?


Er du sikker på at hun får ut nok melk, evt. Ingen mennesker blir allergisk mot morsmelk , selv om noen kan reagere på allergener (inklusive kumelkproteiner) som kommer gjennom morsmelken fra morens egen kost. Dette gjelder alle matvarene i fareklasse 1. Ved allergi mot kumelk må man ellers ty til melkeerstatninger som gir et fullverdig tilskudd.


Morsmelk bidrar til optimal hjerneutvikling.

Risikoen for utvikling av senere overvekt er redusert. Eller kan det vise seg mens jeg fullammer også? Moren min husker ikke detaljene fra da jeg var baby, men jeg har hvertfall vært under behandling siden jeg var ca mnd gammel. Ved melkeallergi anbefales det en diett fri for melk.


I samråd med lege, finner dere ut hvor streng dietten må være. Noen må unngå selv ørsmå mengder, mens andre kan tåle melk i oppvarmet form. I sjeldne tilfeller kan spedbarn som utelukkende får morsmelk , også få symptomer på melkeallergi. Barn som er allergiske mot kumelk ser ut til å ha økt risiko for å utvikle soyaallergi hvis større mengder soyaerstatninger introduseres før barnet er fylt ett år.


Sensibilisering mot soya er relativt vanlig, mens betydningsfull allergi mot soya er sjelden. Mange av barna som har matvareallergi, reagerer på flere matvarer. Det er fortsatt ikke avklart om morsmelk forebygger astma og atopisk eksem. Noen studier har vist en viss beskyttende effekt, mens andre har antydet en økt risiko for astma og atopisk dermatitt. Enhver liten nys eller ubehag gjør at du føler deg ukomfortabel.


Hvis du mistenker at barnet ditt er allergisk mot katter, kan denne artikkelen hjelpe deg å finne ut om din hypotese er sann. Her vil du lære sannheten om katteallergener og hvordan å fortelle om du barnet er allergisk mot dem. Gi eller motta råd om amming, flaskemating eller barnemat.

Her møter du andre kvinner som har erfaring med amming eller har gitt barnet flaske. Noen mennesker er fra fødselen av mer disponert for allergi og får dette oftest i barnealderen. Fram til måneders alder er vanlig morsmelk den naturlige føden.


Denne melken inneholder stoffer fra morens immunsystem som også beskytter barnet mot infeksjoner og fremmede proteiner. Miljøgifter fra visse typer sjømat gå over i morsmelken. På Helsedirektoratets nettsider kan du lese om spesielle hensyn du bør ta i forhold til blant annet miljøgifter i sjømat. Får jeg mer melk av å drikke mye?


Det er strenge regler for hvilket produkt man skal velge, både for å sikre at barnet får riktig produkt og at ikke unødig dyrt produkt velges på feil grunnlag, opplyser Aaserud. Det er derimot sjelden å være allergisk mot ris eller mais. Hos små barn kan melk eller gluten føre til problemer med allergi eller intoleranse.


Antistoffer i blodet gir allergi Den aller første gangen barnet kommer i kontakt med en matvare som det er allergisk mot , oppstår det vanligvis ingen allergisk reaksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg