mandag 8. august 2016

Bloduttredelser rundt øynene

Dersom du etter støt mot hodet opplever å få mørke ringer rundt begge øyne , vil det være lurt å få dette sjekket av en lege da det kan være uttrykk for et skallebrudd. Hun hadde nemlig fått heftige blodutredelser rundt øynene , og måtte. På kinnene ( rundt ørene), halsen – men ingen andre plasser på.


Men vi fikk beskjed om å holde nøye øye med han, og ved litt feber eller mer. Har en sønn på år som har blitt blå på hele underkjeven og rundt venstre øye ,. Det kalles vel sikkert blodutredelser eller noe slikt?

Ringer under øynene er ofte et arvelig trekk eller et tegn på aldring og for lite søvn. Sarkoidose er en type betennelse som kan ramme lunger, øyne , hu. Hvordan kan jeg få bort disse så fort som mulig? Huden rundt øynene er mye tynnere enn huden i resten av ansiktet.


Den tørker lettere ut og blir fort påvirket av stress, forurensing, sol og lite søvn. Derfor ser du også rynker og andre aldringstegn raskere der enn resten av ansiktet. Tørre øyne - En viktig årsak til sprengte blodkar er tørre øyne , ofte kombinert med trekk og lett traume.


Når øynene er tørre, blir konjunktiva mer sårbar og karene sprekker lettere, sier øyelege ved Aleris, Christine Tvedt.

Konjunktiva er navnet på en slimhinnemembran som dekker den hvite delen av øyet og innsiden av øyelokkene. Allergisk reaksjon, systemisk (Quinckes ødem). Hevelse rundt begge øyne. Se urticaria og angioødem.


Basisfraktur med brillehematom. Indolent, fast tumor på innsiden av et øyelokk. Samtidig virusinfeksjon? Herpes zoster ophtalmicus. Det er en lang rekke ulike årsaker.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Utslett rundt øynene kan skyldes betennelsestilstander, eksem, psoriasis og infeksjoner. Seks symptomer fra øynene du bør ta på alvor Mange av disse sykdommene krever akutt hjelp. SYMPTOMER: Tåreflo nedsatt syn, forstyrrelser i synsfeltet og smerter i øye og hode kan ha sammenheng med øyesykdommer. Sprengte blodkar skal jo i utgangspunktet ikke være farlig.


De bare er der og går vekk av seg selv etter hvert. De kan vel oppstå av høyt trykk, og det får man vel kanskje når man kaster opp, tårer i øynene når man kaster opp osv. Tørr hud rundt øynene kan man få i kalde perioder med lav luftfuktighet.


Det kan også skyldes feil øyenkrem og at kroppen generelt tilføres for lite fuktighet gjennom vanndrikking.

Eksem rundt øynene , derimot, er en betennelse i huden. Den kan enten oppstå fordi huden irriteres eller fordi man er allergisk mot et gitt stoff. Den vanligste årsaken til petekkier er kraftige eller overdrevne anfall av brekninger, oppkast, hoste eller gråt. De oppstår da oftest som små røde prikker rundt øynene. Dette er helt harmløst da prikkene forsvinner i løpet av noen dager.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Tiltak avhenger av sannsynlig årsak. Ved mistanke om iridosyklitt, orbitaflegmone, temporalisartritt eller akutt glaukom skal pasienten vurderes av øyelege som øyeblikkelig hjelp, alternativt innlegges i relevant avdeling.


En tidlig diagnose kan bety veldig mye for prognose og behandling av tilstanden. Tidsklassifisering av vondt i øyet. Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene.


Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Les mer på Apotek 1. Andre faktorer som kan gi hevelse rundt øynene , omfatter allergiske reasjoner, bitt, infeksjoner og tannbehandling. I de fleste tilfeller er dette heldigvis ikke tilfelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg