onsdag 24. august 2016

Baby gråter på kvelden

Check out For The Baby. Selv om barnet også kommuniserer på andre måter, er gråt den viktigste måten barnet uttrykker misnøye på. Som forelder kan det å oppleve at barnet gråter være vondt og vanskelig.


Men kjenner du noen av grunnene til at barnet gråter og noe av det du kan gjøre, kan gråten være lettere å takle. Mange opplever at babyen blir mer urolig og gråter mer når kvelden kommer, kanskje også ved brystet. Ammehjelper Tonje forklarer deg hvorfor dette skjer, og gir deg råd om hva du kan gjøre.

Tenk deg at du kommer hjem fra en dag på jobb eller skole hvor du har hatt masse mas rundt deg. Støy, arbeidsoppgaver, folk som hele tiden vil snakke med deg og lære deg noe nytt. En syk baby er ofte en ulykkelig baby. Sjekk om babyen har feber, utslett eller andre symptomer på sykdom.


Avhengig av symptomene kan du ta babyen med til legen for en sjekk. Men faktum er at syke babyer ofte gråter mer enn normalt, og sånn er det bare. Det kan bli for mange inntrykk på én gang for en liten.


Baby som gråter mye om kvelden. Mye gråt på kvelden.

Jeg er så frustrert nå at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. I noen dager nå har babyen min på mnd skreket så utrolig mye, mest på kvelden men ellers også. Han er nesten umulig å få til å sovne på kvelden , på dagen MÅ han trilles i vogna til han sovner.


Hvis han ikke blir lagt i nø. Det kan føles som om du ikke har nok melk hvis barnet ditt er urolig om kvelden. Barnet vil kanskje ammes hele tiden, og brystene virker slappe og tomme. Men det blir ikke helt tomt, og melken er rikere på fett enn når brystene er helt fulle. Perioder med kveldsuro og intensiv kveldsamming er veldig vanlig - og det går over etterhvert.


Mange mødre frykter at de ikke produserer nok melk om kvelden og at barnet gråter fordi det er sultent. Kvinnen kjenner kanskje også at brystene virker mindre fulle på slutten av dagen. Så anbefaler kanskje familie og venner at man gir en flaske med tillegg om kvelden , for at barnet skal slutte å gråte. Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye. Gråten er høyfrekvent, og ingenting du gjør ser ut til å hjelpe.


Gråten begynner ofte på ettermiddagen eller kvelden. Babyen knyter gjerne hendene. Søvntrening innebærer at man ikke umiddelbart går inn til barnet, selv om det gråter. Min har de siste ukene nå plutselig begynt å gråte veldig intenst når hun skal legge seg.


Det gjelder egentlig både på kvelden og når hun skal sove på dagen.

Hun har alltid sovna enten ved brystet eller ved byssing. I går gråt hun så mye at hun ille ville ha kveldspuppen engang! Så da gråt hun seg i søvn sulten.


Noen ganger slår hun til å holder. Det er er utrolig frustrerende, hvertfall når vi skal legge oss og han bare skriker. Føler vi har prøvd alt- gi han mel. Har du et barn som mener det er på tide å stå opp allerede klokka fire-fem på morgenen (natten), skal du ikke godta det.


Du må gjøre noe med situasjonen. Vis barnet ditt tydelig når det er natt, og når det er dag. Det er ikke barnet som bestemmer når det er morgen – det er deg. Alt før klokken seks er natt, men det vet ikke barnet.


Desto viktigere er det da å passe på at barnet ikke blir overtrøtt om kvelden , ifølge Naphaug: - Jeg vil råde foreldre å heller legge barnet litt tidligere på kvelden om dette har skjedd. Da blir de ikke overtrøtte, og det kan hjelpe på å forebygge nattskrekken, sier hun. Ikke før seint på dagen En ettåring bør ikke sove senere enn til klokken som hovedregel. Toåringen bør ha unnagjort hvilen sin før klokken 13. Men det kommer jo an på når barnet skal i seng på kvelden.


Disse klokkeslettene er anbefalinger hvis barnet skal sove klokken 18:på kvelden , sier Naphaug. Undersøkelser har vist at en måned med søvntrening fører til at barn våkner sjeldnere i løpet av natten, bruker mindre tid på å roe seg om kvelden og er mer tilbøyelig til å sovne igjen etter å ha våknet om natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg