torsdag 4. august 2016

Smelte sjokolade med delfiafett

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede.


Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Tilsett delfiafett og dypp bitene med en gaffel. Du kommer ikke til å bruke all sjokoladen , men trenger å ha litt ekstra mye i bollen for å få dekket bitene.

Bruk litt tid på å la sjokoladen renne godt av før du setter den over på papir. Slå gaffelen mot kanten). Sjokoladen skal være helt smeltet og flytende, men den må ikke være for varm.


Deretter smelter du sjokoladen (eventuelt sammen med delfiafett hvis du ikke bruker overtrekkssjokolade). Gjør dette enten i en metallbolle over vannbad eller smelt sjokoladen i en skål i mikroen til den er flytende. Når sjokoladen er flytende, henter du langpannen ut av kjøleskapet. Ta tak i bakepapiret og løft det hele ut av langpannen.


Smelt delfiafett og sjokolade sammen.

Bland så alt får en jevn og fin brunfarge. Sett boller med skje på matpapir. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering. Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan. I de aller fleste oppskrifter på sjokoladekaker får du beskjed om å smelte sjokoladen.


Gjør du det feil ender du opp med en tørr, kornete klump som ikke kan brukes til noe. Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen. Pisk eggedosis av egg og sukker.


Risboller er en favoritt til jul! Her er en lettvint versjon som er beregnet på stor langpanne. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet.


Slik går det kjapt å fylle opp kakeboksen! Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage risboller selv. Elt lett inn puffet ris. Delfiafett er herdet kokosfett.

Fettet er klaret og blir blankt når det smeltes. Egner seg godt til baking. Lager du delfiakake med marsipan er den glutenfri, og bytter du ut marsipanen og ev. Når den begynner å smelte knekker du opp sjokoladen som kan smelte sammen med fettet. Tilsette siste rest sjokolade til slutt når det andre er smeltet og tatt vekk fra varmen, for å temperere.


Visp eggedosis av egg, vaniljesukker og melis. Smak til med vaniljesukker. Rør inn smøret til det har smeltet. Legg små boller av blandingen på bakepapirkledt stekebrett eller i muffinsformer (enklere å håndtere) og sett kaldt til de er stivnet. For mange er denne mektige konfektkaken en klassiker som hører julen til.


Kjeks, marsipan og geletopper legges lagvis med sjokolademasse mellom lagene. På bakgrunn av dette har vi latt barn aktivt være med å velge ut varesortimentet. Det har at sjokoladen svette har med hvilken sjokolade du bruker og måten du smelter sjokoladen før du dypper troikaen i den.


Det er viktig å smelte sjokoladen langsomt og ikkje la den komme over grader. Det beste er å bruke overtrekksjokolade eller å temperere sjokolade. Man kan også tilsette kakaofett (ikkje delfiafett ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg