onsdag 17. august 2016

Smerter i korsryggen kreft

Akutte smerter i korsryggen er smerter i nedre del av ryggen, med en varighet på under seks uker. Akutte korsryggsmerter er ufarlige tilstander, ofte kalt lumbago eller hekseskudd. Blir tilstanden vedvarende etter uker, betegnes det ikke lenger som en akutt korsrysggsmerte men som kroniske korsryggsmerter. Som regel vil feber oppstår samtidig.


Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen. Ubehag og smerter i denne delen av kroppen utgjør en stor del av de registrerte tilfellene av lidelser. Tungt arbei spesielt slikt som omfatter tunge løft, framoverbøyde, usymmetriske og låste arbeidsstillinger, vridende bevegelser i forbindelse med løft og eksponering av kroppen for sterke vibrasjone,r kan gi smerter i korsryggen. Hos yngre menn skal legen alltid tenke på at ryggsmerter i verste fall kan skyldes kreft , og for sikkerhets skyld undersøke for det.


Særlig gjelder det hvis pasienten har hatt kreft tidligere, eksempler kan være prostatakreft, testikkelkreft, nyrekreft, lymfekreft. Normalt: Med alderen er det vanlig å få leddsmerter. Legg en ispose på nedre del av korsryggen i 15min. Gjenta 3-ganger pr dag med minst time mellom.


Smerter i korsryggen kreft

Tretthetsbrudd i korsryggen (kan gi smerter i forkant av korsryggen ) Sjeldne årsaker til vondt i korsryggen : Betennelse. Infeksjon (ofte med høy CRP og feber) Gikt. Benkreft eller annen kreft.


Tren bort korsrygg- smerter - her får du øvelsene. Smerter i korsryggen hindrer mange overvektige fra å trene. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere. I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her.


Har du smerter i korsryggen ? Her er øvelsene som kan hjelpe. Det å av og til kjenne på smerte i kroppen, og da i ryggen er ikke noe unormalt. Her presenteres enkle øvelser som du kan gjennomføre for å forebygge og redusere smertene. Det finnes ulike årsaker til at smerter oppstår i korsryggen.


Det kan for eksempel være feil arbeidsstilling eller løfteteknikk. Forskning viser at regelmessig mosjon kan forebygge ryggsmerter i korsryggen (lumbago). Men fysisk aktivitet er anbefalt ved korsryggsmerter, og er i seg selv et viktig. Du bør oppsøke lege ved kroniske ryggsmerter, og ved behov kan legen gi deg henvisning videre til fysioterapeut eller en ryggspesialist. Hvis ryggsmertene varer mer enn uker, er det større risiko for å få vedvarende smerter.


Hvordan oppleves ryggsmerter i korsryggen ? Det gjør vondt i den nederste delen av ryggen. Smerten stråler av og til ned i rumpeballene, bak på låret eller til lysken. Musklene er spendte og ryggen er stiv. Ved akutte smerter heller ryggen ofte fremover og til en av sidene.


Når smerter er sammensatte, må helsepersonell kombinere medikamenter som virker på ulike områder. Morfin alene er ikke godt nok ved for eksempel kreft med spredning til skjelettet. Smertebehandlingen må evalueres underveis, for smertebildet kan forandre seg fort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg