onsdag 24. august 2016

Noduler i lungene

Viktig er å være klar over at slike noduler er et vanlig funn, og i de fleste tilfelle betyr det ingenting. Men en sjelden gang kan det være et forstadium til kreft, og det er derfor vi kontrollerer. Da kan vi behandle før det er for sent, og man har en meget god sjanse for å bli helt frisk. Hei Mann 45år ikke røyker 182cm høy og ca 85kg. Jobbet i støperi år.


Mor død av lungekreft årgammel men var røyker. Og de to andre rundt 6mm. Faktisk viser et knutepunkt på omtrent en i hver 5røntgenstråler. Normalt lungevevve omgir denne lille runde eller ovale faste overvekst av vev. Det kan være en enkelt eller enslig lungeknute.


Eller du kan ha flere noduler. Vil du sitere denne artikkelen? Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Kåss, Erik. I Store medisinske leksikon. Nodulus er små knuter i huden.


Noduler i lungene

For eksempel hos pasienter med leddgikt kan de oppstå på albuene og kalles da noduli rheumatici. Innenfor dermatologien brukes begrepet om en følbar (palpabel), hard hevelse på over én centimeter. En lunge nodule er et annet navn for en flekk på lungen.


Hvis nodule er mindre enn tre centimeter i diameter, kalles det et sted. Hvis større enn centimeter, er det referert til som en masse. Lunge moduler er rund eller oval i formen.


Noduler i lungene

Lunge knuter eller flekker på lungene ikke forårsake smerte til den enkelte. Sarkoidose finnes som oftest i lungene og i lymfeknuter i lungehulen (hiluskjertlene), men forandringer utenfor brysthulen er hyppige. De vanligste lokalisasjonene der man finner betennelsen, er foruten i lungene , i hu øyne, sentralnervesystemet og hjertet. Her har man funnet et par forskjellige ting.


Ventralt i høyre lunges underlapp ses en uspesifikk 5mm stor nodulær lesjon - Lungene består av lapper, på høyre side (overlapp, underlapp og midtlapp) og på venstre side (overlapp og underlapp). Noen merker ingen symptomer og sykdommen oppdages tilfeldig ved røntgenundersøkelse av lunger. Oftest er sarkoidose ufarlig og går over av seg selv, men enkelte blir alvorlig syke og trenger bahendling. I tidlig sykdomsfase kan forstørrede lymfeknuter påvises i lungene ved røntgen eller CT undersøkelser.


Nodler i lungene er asymptomatiske eller ledsages av visse tegn på lokal og systemisk natur. Lunge cyster er i hovedsak små lesjoner som utvikler seg fra lungebetennelse, lungemetastaser og andre medisinske tilstander. Når disse lesjonene fylles med væske eller luft, blir de sett på som knuter i lungene. Avhengig av forholdene, disse noduler kan eller ikke kan være kreft.


Lungeknuter forårsaker ikke symptomer. Du kan ha en knute på lungene i mange år og vet aldri det. Hvis et sted på lungene er kreft, kan du ha symptomer relatert til den spesifikke typen kreft. For eksempel kan vekst forårsaket av lungekreft forårsake vedvarende hoste- eller pustevansker. Helsepersonell vanligvis diagnostisere lunge knuter mens pasientene gjennomgå en kiste X-ray for andre symptomer.


Når molochnozhelezistom cancermetastase lunge kan oppdages på et tidlig stadium onkoprotsessa. Spredning av svulstprosessen til lungene skjer ved hematogenese. Metastaser med lignende kreft er vanligvis sfæriske, tuberøse, ensomme og.


Godartede noduler vanligvis vise liten eller ingen vekst, og trenger ikke å bli behandlet. Kreft knuter, men vokser raskt og krever kirurgisk fjerning eller annen medisinsk behandling, sier endocrineweb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg