torsdag 18. august 2016

Hodepine bak øyet

Anfallene kommer som regel i puljer (klaser) på ett til åtte anfall pr dag i fire til tolv uker. En god del ganger får jeg hodepine med senter rett bak det ene øyet (høyre). Egenerfaring er at mørke hjelper.


Har vart i flere år, og kommer plutselig, og varer inntil timer. Hvis smerten kommer i form av forbigående anfall, er svært sterk og kun rammer den ene siden av hodet, kan det være snakk om klasehodepine – også kalt Hortons hodepine.

Migrene kan også ha smerte bak øynene som et symptom. Klyngen hodepine I tillegg til de ovennevnte, er det en annen type hodepine som forårsaker ekstreme smerter på den ene siden av hodet bak øyet. Det kan også være ledsaget av en brennende følelse på den ene side av nesen. Slik blir du kvitt hodepinen.


Snikende- eller akutt hodepine ? Oftest er smertene lokalisert bak det ene øyet. Smerte i nakken, tinning eller bakhode? Den gir smerter i bare siden av hodet og smertene varer over timer.

Man kan oppleve å slite med lys og lyder når man har hodepinen og noen er også kvalme. Hvis du har ubehag i hele hodet og bak begge øynene er det nok ikke det. Hodepinen er ofte veldig intens. For mange er stress er en viktig utløsende. Samsynsproblemer er ikke alvorlig og korrigeres ofte enkelt med briller og eventuelt synstrening, sier hun.


Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt. Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner ) med potensielt alvorlig forløp. Serier av hodepineanfall hvor smerten er intens (!) og sitter bak øyet. Anfallene finner oftest sted på natten og varer fra et kvarter til opptil tre timer. Enkelte dager hvor det oppstår serier med hodepineanfall hvor smerten er svært intens og sitter bak øyet.


Klasehodepine, også kalt clusterhodepine eller Hortons hodepine. Clusterhodepine, histaminhodepine, Hortons hodepine , er en helt karakteristisk hodepine som rammer nesten bare menn. Har de siste dagene hatt en plagsom smerte bak øynene. Blir verre i sterkt lys.


Leste tekst på svart bakgrunn iste og da ble det helt grusomt! Skjønner ikke hva dette er for noe.

Tenkte at jeg kanskje var li. Hvis det vedvarer lenger kan det være symptomer på andre tilstander som må undersøkes av lege. Man antar at dette er den tredje mest vanlige formen for hodepine etter migrene og spenningshodepine.


Hvilke symptomer er vanlig ved cervikogen hodepine ? Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne også mot skulder og arm på samme side. Vondt i bakhodet og hodepine forverres ofte ved mye stress, mye koffein, alkohol, dehydrering, dårlig kosthol stramme nakkemuskler og oppleves ofte som en trykkende smerte i bakhodet øverst i nakke – ofte verre på en side enn den andre, og ved forverring kan det føles ut som om den går framover på hodet mot tinning og videre inn bak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg