torsdag 28. mai 2020

Tannverk barn

Med tannlegevakt for akutt hjelp. Oslo Tannlegesenter er åpent 8-21. Når barn klager på vondt i munnen eller tannverk , kan det skyldes sår i munnen, tannbyll, hull i en tann eller soppinfeksjon. Les mer om de mulige årsakene her. Tannverk er smerter i tennene, og skyldes som regel hull i en tann (karies).


Men det kan også være andre årsaker til slike smerter, og det er derfor viktig å søke hjelp hos tannlege ved tannsmerter som vedvarer.

Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Og for et barn , selvsagt gjør alle dine vanlige Momly ting. Synge, hold og kos, hjerneslag og kysse, og kjærlighet. Det er den magiske kysse en boo-boo, den virkelig hjelper lindre smerte.


Når du gjør det gjennom natten, komme over til tannlegen din så tidlig som du kan å få det dental problem tatt hånd om på riktig måte. Tannverk har opphav i flere årsaker, forteller han – men det er den samme nerven inne i tennene som skaper smertene. Denne nerven, pulpa, består av blodkar og nerver som forsyner tannen med næring.


En infisert tann er ofte symptomfri, men kraftig murrende tannverk kan forekomme.

Tannskader hos barn Når barn slår tennene. Barn kommer ofte til skade. Av og til går dette ut over tennene, og da dessverre ofte fortennene. Hvis en permanent tann er slått ut, skal den settes opp igjen etter at du har skylt den forsiktig.


Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp. Tannpuss morgen og kveld med fluortannkrem er anbefalt for friske og sunne tenner. Spesielle forhold hos barn. Både nervebetennelse og tannrotbetennelse kan også oppstå i melketenner, vanligvis som følge av hull i melketennene eller etter tannskader. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder.


Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen. I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Tannverk hos barn kan være svært smertefullt og forårsake mye lidelse.


La oss se nærmere på dem. Ellers hvordan skal du hjelpe barnet? Velkommen til Tannvern. Den gamle websiden tannvern. Kompetansesenteret Tannhelse Midt (TkMidt) har tatt over materialet og driften av websiden.


Tenner hos barn er historien om de virkelig store, individuelle forskjellene. Mens ett barn kan få sin første tann i en alder av måneder, kan et annet barn få sin første tann først når det har fylt år.

Lar den første tannen vente på seg? Det beste mot øreverk er å hakke opp en løk, ta det i et klede eller en klut, og legg det på øret som verker. Hold det der en god stund. Etter et kvarter vil det trekke smerten ut.


Så enkelt kan det gjøres. Jeg gjorde det på mitt barn for mange år siden, og for noen dager siden på barnebarnet som våknet på natten med sterk øreverk. Det eneste og virkningsfulle tipset, er å komme seg til tannlegen! Da blir smertene borte. Mulig unngår man også betennelse i pulpanerven, som faktisk kan være mer smertefullt enn å føde barn ifølge kvinnelig venner av meg.


Og tro meg, jeg har opplevd full betennelse i pulpa nerven. Bihulebetennelse er en akutt eller kronisk betennelse i en eller flere av nesens bihuler. Typiske symptomer er rødhet som raskt sprer seg og føles varmt ved berøring. Sykdommen rammer først og fremst barn og eldre mennesker.


Ansiktet er mest utsatt. En type akutt hudlidelse med rødt blemmelignende utslett som kan forårsakes av medisiner, infeksjoner eller sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg