onsdag 27. mai 2020

Sterilisering menn pris 2018

Sterilisering hos menn innebærer at sædlederne skjæres eller brennes over i lysken. Det er vanlig å oppleve ømhet de første dagene, men de fleste er tilbake i normal aktivitet etter en ukes tid. Etter operasjonen vil du forsatt få utløsning som normalt, men utløsningen vil ikke inneholde sædceller som kan befrukte egg. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Finn priser , ventetider og les anmeldelser.

Gjør et smart valg av klinikk! Inngrepet registreres i poliklinikksystemet med takstkode B23i. Det er anledning til å kreve vanlig egenandel samt pasientbetaling for bandasjemateriell og bedøvelsesmidler.


Det kan være lang ventetid for sterilisering i det offentlige helsevesen. Vi har sjekket ventetiden på sterilisering av menn via Fritt Sykehusvalg, og finner der at ventetidene varierer fra uker på det minste, til 1uker på det meste. Hos private klinikker som vi har vært i kontakt me er det kort eller ingen ventetid.


Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om pris på ulike urologiske behandlinger og inngrep. Merk at prisene er “fra- priser ” og at lokale variasjoner forekommer.

Ekstrakostnad for laboratorieprøver og annet kan påløpe. Helfo dekkjer ikkje utgifter til sterilisering av menn. Når det gjeld sterilisering av kvinner, er det pasientbetaling når behandlinga skjer utan medisinsk indikasjon. I utgangspunktet er sterilisering et uopprettelig inngrep.


Kvinner er sterile med en gang etter operasjonen, mens menn først er sterile etter tre måneder. Tradisjonelt sett har ofte kvinner gjennomgått sterilisering , men inngrepet er vesentlig enklere å utføre på en mann. Nasjonal faglig retningslinje for helsehjelp til personer med kjønnsinkongruens.


Vasectomi ( sterilisering ) er den mest effektive måten for permanent prevensjon for menn. Nesten alle metoder for sterilisering av menn har en betydelig mindre risiko enn sterilisering av kvinner. Før operasjonen Før du kan avtale tid for sterilisering her, trenger du en konsultasjon med din lege eller du kan benytte en av våre dyktige allmennleger eller gynekologer her på Volvat. Hvordan utføres sterilisering av en mann ? En etterhvert mye brukt form for prevensjon er sterilisering av mannen. Man legger et lite snitt på pungen over hver sædstreng, eller i pungen.


Dette skjer ved vasektomi. Operasjonen foretas i lokalbedøvelse. Satsene for trafikkforsikringsavgiften vedtas av Stortinget hvert år.

Pasienten blir ikke innlagt. Hvem kan bli sterilisert? Alle kvinner og menn over år kan etter eget ønske og grundig overveielse la seg sterilisere.


Hvert år er det flere tusen norske kvinner som bestemmer seg for denne muligheten for prevensjon. Har man fått det ønskede antall barn, kan sterilisering være et godt alternativ til annen prevensjon. Mens sterilisering av kvinner er forholdsvis omfattende, er inngrepet på menn raskt og greit i lokalbedøvelse. Det er viktig å ha tenkt gjennom inngrepet godt før du tar den endelige beslutningen, siden inngrepet i utgangspunktet ikke kan gjøres om. Imidlertid er livet uforutsigbart og avgjørelsen som engang var hogd i stein kan man senere komme å angre på.


Der ikke annet er spesifisert gjelder prisene for begge sider Prisene dekker konsultasjon hos kirurg, operasjon med nødvendig anestesi, kontroller innenfor år, håndtering av re-operasjoner ved evt. Få hjelp til å velge behandlingssted. Har du spørsmål, kan du ringe Veiledning for helsenorge.


Hvis du ønsker individuelle rå vil du bli satt over til en pasientrådgiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg