torsdag 7. mai 2020

Spontanabort etter samleie

Samleie etter spontanabort. Etter en spontanabort så bør man unngå vaginalt samleie til blødningene har opphørt. Dette for å unngå at risikoen for infeksjon øker.


For at kroppen skal rekke å lege seg selv så bruker man anbefale at man venter to til tre måneder før man har samleie etter en spontanabort. Etter aborten Kvinner har ofte blødning 1-uker etter aborten.

Det anbefales å avstå fra samleie i denne tiden. Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. Livmoren normaliseres raskt etter en spontanabort , og noen prøver å bli gravide igjen kort tid etter. Det finnes ikke noen medisinske grunner til å utsette forsøk på å bli gravid. Den følelsesmessige bearbeidingen av en spontanabort kan ta tid.


Graviditetstegn oppstår som regel ca 4-uker etter at man har hatt ubeskyttet samleie , eller ca 2-uker etter at mensen ikke har kommet som den skal. Dere trenger ikke være redd for døden med tanke på det som skjedde. Infeksjon og blødning etter abort.

For å minske risikoen for bekkeninfeksjon, anbefales det ikke å føre noe inn i skjeden den første tiden etter aborten. Du bør derfor vente med å ha samleie , bruke tampong og bade i basseng, sjøen og badekar til etter at du har sluttet å blø, sier han. Det er dessverre ingen klare bevis for at slike begrensninger hjelper. Det er heller ingen bevis for at å unngå samleie hjelper. Spontanabort kan ikke forebygges.


Trenger man noen form for behandling etter en spontanabort ? Hvis en spontanabort har skjed og fosteret og morkaken har blitt fullstendig fordrevet, er ingen behandling nødvendig. Risikoen for dette er størst før 12. Da kalles det en tidlig abort. Fosteret regnes som levedyktig etter 24. Hos alle kvinner er det risiko for at svangerskapet ender med spontan abort.


Det er vanlig med småblødninger og litt økt utflod opptil et par uker etter en spontanabort. Man bør unngå samleie , bading og bruk av tampong i denne perioden. Kvinnen bør oppsøke lege dersom hun får feber, kraftige smerter, illeluktende utflod eller store blødninger, råder Romundstad.


Dette på grunn av at spontanabort er vanlig, og kan skje igjen. Det er ikke økt risiko for gjentakelse etter en spontanabort.

Noen få kvinner får mange spontanaborter etter hverandre. Etter tre aborter på rad uten noen gang å ha fått barn, øker sjansen for at det ikke bare skyldes tilfeldigheter. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie.


Når bør i så fall lege oppsøkes? Blødning etter samleie kan være et tegn på kreft i livmorhalsen, og bør sjekkes, i hvert fall hvis det er en stund siden det ble tatt celleprøve, sier Nesheim. Etter utskraping eller ved spontanabort , er det normalt å blø som ved ein liten menstruasjon i nokre dagar og opp til veker.


Nokon har også svake menstruasjonssmerter. Du bør unngå bading og samleie så lenge du blør, og en uke etter. Mensturasjonen kommer som regel tilbake 4-uker etter aborten. Den første menstruasjonen kan være kraftigere og mer langvarig enn normalt.


Man sier at de fleste spontanaborter skjer innen den 7. Jo lengre på vei man er i graviditeten, jo mindre er risikoen for at man har en spontanabort , og etter hele uker er risikoen for spontanabort under. Etter en normal spontanabort eller utskrapning, er det vanlig å ha blødninger i opp mot to uker, men ved medisinsk behandling kan du blø i fire-fem uker. Uregelmessig mens de første to-tre månedene, er ikke uvanlig, sier Oversand. Man frarder imidlertid samleie og bading i inntil to uker etter at bldningen har. Du m prve ha samleie s nr egglsning som mulig, og ha sex.


Reaksjoner etter abort Habituell abort og samleie ved ny graviditet Tips. Det er minst en av fire graviditeter som ender i abort. Så lenge du blør bør du derfor ikke bade i badekar, i sjøen eller i badebasseng. Du bør heller ikke bruke tampong eller ha samleie uten kondom.


Kroppen din bruker noen dager på å omstille seg til ikke å være gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg