tirsdag 12. mai 2020

Tips til fyll på pizza

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Pizza for alle med spennende variasjon. Blir dere ikke enige om hva som skal være på pizzaen?


Da er løsningen å lage en stor pizza med forskjellig fyll ! Trill en pizzadeig ut og legg den på en stekeplate, med bakepapiret ned.

Lag felt med de ulike fyllene, slik at alle kan få den smaken de aller helst vil ha. Ti norske pizzaproffer gir deg sine beste tips til supersprø bunn og topp smak på. Villa Paradiso på Solli Plass. Deretter med mer saus og fyll. Involver barna når du lager pizza.


Marius´erfaring er at barn synes det er aller morsomst å legge på topping når de lager pizza. Lager du porsjonspizzaer og ungene får legge på fyllet de vil ha, spiser de gjerne mer. Det kan også være artig å bruke pepperkakeformer til å stikke ut deigen, pass da på at deigen ikke er for løs eller bløt, tipser han.


Du lesser på med for mye fyll.

Det blir ingen god pizza hvis du hiver på altfor mye fyll. Dette gjelder spesielt ost. Et tykt ostelag gir ingen sprø og god pizza. Det er dessuten bedre å rive osten framfor å legge på osteskiver.


Pizzaskole: STEG 4: Legge fyll på pizza Legg en neve revet ost, gjerne en blanding av tørr mozzarella og mild gulost på midten av pizzaen oppå sausen. Dra osten utover helt ut i kantene. Du kan også bruke mindre revet ost og legge på biter med fersk mozzarella. Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg.


Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper. Nå er det lenge siden jeg har laget norsk pizza , gitt, fikk lyst på vår familiespesial. Den består av en litt carbonara-aktig saus smurt på bunnen (godt bacon (for min del betyr det tørrsaltet), fersk champignon, litt mel for å jevne, fløte til passe konsistens, krydres med salt, pepper og litt krydderurter), friske tomater i skiver over og til slutt ost på toppen.


Ingen grunn til å kjøpe fyll på pose eller boks, det ordner du nesten like raskt selv. Ikke bare smaker det godt, du har også kontroll på ingrediensene og kan enkelt legge til og trekke fra for å lage den akkurat sånn du vil ha den. Mitt tips er også å lage ferdig bunnen med fyll på bakeark, så skyve pizzaspaden under og sette på varm stein i ovnen. Etter 2-min nappe ut papiret!


Et annet godt tips for et vellykket resultat er å forsteke pizzabunnen i vanlig stekeovn. Stek bunnene i tre minutter på 2grader og putt dem i fryseren slik at du kan bruke dem når du skal steke pizza på grillen, sier han. Den gylne regelen når man skal legge fyll på pizzaen er: Først saus, så ost, så topping.

Tips : dl av vannet kan. Stek på nederste rille til pizza er halvstekt. Ta ut legg på fyll og stek videre i 6-min. Forslag til fyll : - Pensle med en urte olje, fordel over ost,. En innbakt pizza med kjøttdeig og løk.


Når pizzahornet stekes, smelter osten inn i fyllet og hornet blir ekstra smakfullt og godt. Om du fyller vasken med varmt vann, legger en stekerist over vasken og setter den tildekkede bollen med deig over vannbadet under den første hevingen, vil du få store luftige pizzahorn. Jeg husker imidlertid at det var stor stas første gang jeg smakte pizza på tallet en gang, det var nemlig på den tiden pizzaen kom til Norge. Frossenpizza på den tiden var uansett noe helt annet enn hva som er frossenpizza i dag, men det var jo ekstra spennende siden det var noe nytt.


En skikkelig pizza skal ha en tynn bunn som er stekt skikkelig sprø på høy varme over kort ti gjerne bare - minutter på 3grader med over- og undervarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg