fredag 8. mai 2020

Strimlet svinekjøtt trines matblogg

Stek kjøttet raskt i to porsjoner og legg det til side. Fres gulrot, løk, paprika raskt i en stekepanne eller wokpanne. Det er fordi jeg stort sett alltid har ingrediensene tilgjengelig i standardsortimentet (med unntak av kjøttet), og hvis jeg ikke har en plan for middagen den aktuelle dagen, kan jeg fort ende opp med en variant ikke så ulik denne. Hei, det er ikke lett å få den ekte wok-smaken uten svært sterk varme. Woken skal helst være rødglødende, og det krever et gassbluss med over kW for å få til det (opptil 59kW for å tilsvare en ekte kull- eller vedfyrt wok i sørøst-Asia).


Sunn thaigryte med strimlet svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. Fargerik og lettlaget familiemiddag. Legg stekte strimler av svinekjøtt og brokkolibuketter i suppen rett før servering. Benytt gjerne anledningen til å få brukt opp grønnsaker du har i kjøleskapet eller fryseren.


Grønnsaker du kan bruke i suppen er blomkål, sellerirot, purre, asparges, løk og frosne erter. Fres strimlet svinekjøtt og finhakket hvitløk raskt i en stor panne med smør på høy varme, ca. Renskåret svinekjøtt er magert og mørt. I denne oppskriften blir strimlet svinekjøtt , grønnsaker og kremet saus til en deilig hverdagsgryte hele familien vil like. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG … Kombinasjonen grønn curry, kokosmelk og torsk er nydelig!


Torsken har her også fått selskap av brokkolini og vårløk, men du kan benytte det du har tilgjengelig (se tips nederst). Finn frem en ildfast gryte med lokk som tåler 1grader (for eksempel jerngryte, römertopf eller keramikkgryte). Ha kjøttkraft, tomatpurè, hermetiske tomater (men hold igjen på ca. halvparten av tomatjuicen i den ene boksen), balsamicoeddik, laurbærblad og finhakket hvitløk i gryten. Idag: blåskjell, kreps og varmrøkt… Tir: gulrotsuppe ( Trines ) med strimlet svinekjøtt og foccaciabrød. Etter inspirasjon fra Trines matblogg lagde jeg helstekt kalvefilet med en fantastisk god portvinssaus til.


Jeg lagde reinsdyrfilet ala Trines matblogg til hovedrett og espressobrulè til dessert. Stek strimlet svinekjøtt i en varm stekepanne med olje. Ha i pepperoni og grønnsaker når kjøttet har fått en fin stekeskorpe.


Rør godt og la blandingen småkoke i 2-min. Tilsett crème fraîche og buljong. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille rett før servering og server med pasta.


Thaigryte med strimlet svinekjøtt , ingefær og chili. KYLLING MED APPELSINSAUS OG LUN GULROTSALAT for dager siden Norske reiseblogger. Fantastisk matblogg. Jeg hadde også i litt strimlet purre,.


Du trenger ikke wok for å wokke! Bruk like gjerne en jernpanne, det går veldig bra. Her er en wokvariant med marinert kjøtt og nudler. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.


Her får du middagstips og oppskrifter på deilige retter med svinekjøtt til hverdag og helg som er både raskt og kjempegodt. Svinekjøtt til middag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg