mandag 2. mars 2015

Sår under forhud

Du bør selv sørge for å være påpasselig med renhold av underlivet, og du bør skylle rommet under forhuden med vann eller klorheksidin to ganger daglig i et par dager. Dersom forhuden er trang, kan du skylle ved hjelp av en plastsprøyte uten spiss. Denne får du vanligvis enkelt innenfor forhuden , selv når det er trangt. Ulike typer sprekker, utslett eller eksem kan også ramme underlivet, på samme måte som resten av kroppen.


Hvis du har et sår som ikke gror er det viktig å finne årsaken til dette og få behandling.

Sår og prikker på forhuden og penis kan være mye forskjellig. Det som er viktig å vite er om dette har vart lenge eller nettopp kommet, om det er vondt eller klør, og om du har hatt sex uten kondom med noen. For mange kan sår og prikker under forhuden komme av at man vasker for mye med såpe. Spesielt vil det være viktig å undersøke under forhuden da sår oftest oppstår der.


Vevsprøve (biopsi) skal tas dypt nok ned i vevet til at man kan vurdere hvor dypt inn svulsten har vokst, vevstyping (histologi) og veksthastighet. Jeg har fått et lite sår under forhuden , akkurat på strengen som binder forhuden med hodet. Slik dette fortoner seg for meg, så virker forhuden nå å være for trang ift.


Dette gjør at forhuden svært lett sprekker opp med små rift og sår , som ofte tar ganske lang tid før det gror.

Dette resulterer ikke i et decideret sår på penis, men nærmere en irritation. Riftene blir synlig når jeg drar forhuden halveis tilbake. De er smale og bare et par millimeter lange.


Jeg har vært til legen en gang, han anbefalte meg en fet hudkrem for å unngå at huden sprekker. Dette så ut til å hjelpe en periode (Locobase, Repair) men nå er ikke dette nok. Sørg for jevnlig renhold. Vær særlig påpasselig med å få vasket innsiden av forhuden (trekk forhuden helt tilbake og vask).


Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring. Bruker barnet allergi-, astma-, eller epilepsimedisiner, skal disse som hovedregel gis i morgendose også på operasjonsdagen. Inngrepet blir utført i narkose.


Foresatte kan være med barnet til det har sovnet, men ikke under selve operasjonen. Sårdannelser under forhuden har i det siste bekymret meg mer og mer. Sår på Penis, under forhud og bak krans, 1-cm lengde. Kommer etter seksuell aktivitet, er ømt og avgir blod enkelte ganger.


Så nå har jeg flere gule prikker og områder under forhuden. Hos barn kan forhuden bli så trang at urinstrålen hindres. Ved symptomer vil legen undersøke penis for eventuelle sår eller infeksjoner.

Når guttene tisser kan da forhuden blåses opp som en liten ballong. Hos de aller fleste er det ikke nødvendig med behandling, tilstanden vil gå over av seg selv. Det er da lurt å oppsøke lege. God hygiene der man skyller med rent vann under forhuden er som regel nok.


Ligger det mye vevs- og sædrester her nedi så vedlikeholder dette nemlig betennelsen (balanitten). For å skylle kan du også bare knipe igjen forhuden når du tisser. Balanitis er en betændelse under forhuden.


Der kan være belægninger og udflåd. De typiske symptomer er smerter, hævelse og rødme af og under forhuden. Tilstanden viser sig som en bleg fortykkelse af forhuden. Og det skal ikke mye til før kuttene åpner seg igjen.


Og forhuden min er hele tiden rø(mye kraftigere rød etter samleie og mer øm) og virker sårbar. Vi har prøvd å holde oss unna samleie i lengre perioder, i håp om at kuttene skulle gro ordentlig, og at forhuden skulle styrke seg og den ikke skulle være så sårbar lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg