mandag 30. mars 2015

Slutte å amme 7 mnd

Hvordan slutter jeg å amme ? Dette fordi mor da vil produsere like mye melk (om ikke mer!). På den annen side kan dette være en måte for å få introdusert selve flasken i nedtrappingen. Les også: kjappe om mating med flaske.


Overgrep å tvinge barnet til å spise. Naturlig ammestopp Her er det barnet som bestemmer når det vil slutte med.

Ofte blir de større barna mer nysgjerrig på omgivelsene og mindre opptatt av brystet. Når slutte å amme ? Mor kan også bli lei av å amme , eller synes at det er ubehagelig. Uansett grunn er det viktig å ta hensyn til barnet.


Gi eller motta råd om amming, flaskemating eller barnemat. Her møter du andre kvinner som har erfaring med amming eller har gitt barnet flaske. Vær forsiktig å gi erstatning på natten etter at ungen har fått tenner, det kan skade tennene.


Det burde være lettere med et litt større barn. Selv om du ikke aktivt går inn for å slutte med nattamming, vil barnet helt på egen hånd etterhvert slutte å be om brystet om natten.

Det er ulikt fra barn til barn når det skjer. Det første man må gjøre er å slutte å la barnet sovne til puppen. Man må amme sittende, helst et annet sted enn på soverommet, og så legge barnet ned i våken tilstand. Barnet må lære seg til å skille mellom mat og søvn.


Det vil si at matingen foregår andre steder enn i sengen. Man kan gjerne legge seg ned sammen med barnet etterpå. Det å skulle slutte å amme er et interessant problem, som var omtrent uhørt i Norge for tretti år siden, mener Nylander. For mange er det uventet, det ammemønsteret som må til for å få til en vellykket amming for flest mulig. Norge i dag, er at barnet får bryst når det selv vil.


Men på et eller annet tidspunkt er det nok. Snuppa mi er også mnd og vuderer også å rulle inn puppen for godt. Hun er svært aktiv, så hvis jeg skal amme på dagen, ender hun opp med å stå i fanget med hodet opp ned:) Hun liker puppen best om natta, og vil helst ha den som kos heeele tiden. Noen stopper når de er bittesmå, mens andre nattammes langt inn i småbarnsalderen før behovet er borte. Tommelfingerregler for å slutte å nattamme: Du kan holde på til barnet ditt er ett til to år, og bør ikke slutte før barnet er blitt seks måneder.


Dersom barnet ditt endrer spisemønster, kan dette være et tegn på at det er på tide å slutte med nattamming. Involver partneren din i prosessen for å venne barnet til å ikke nattamme. Hele den siste mnd har det vært vrient å amme henne.

Det begynner å bli vanskelig å besøke andre eller reise noe stes iden hun ikke vil ta den puppen hos. Av diverse grunner har jeg litt lyst å slutte å amme på kvelden og natten nå. Da spiser han grøt. Poden er nå 8mn og jeg trenger ordentlig migrenemedisin. Han er jo så glad i pupp.


Har prøvd med flaske, men han nekter å ta denne. Jeg må slutte å amme. Ligger på et annet rom på natta for å få han til å slutte med pupp om natten, men det hjelper ikke.


Få hjelp av en voksen som ikke har drukket til å stelle barnet. Det beste er om særlig du, men også din partner, unngår å røyke og snuse. Men selv om du røyker eller snuser, er det viktig å amme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg